Lenovo kondigt de ThinkStation P8 workstation aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Lenovo

Lenovo heeft vandaag de ThinkStation P8 tower workstation aangekondigd, een krachtig systeem met AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX-Series processoren en NVIDIA RTX GPU’s. Dit nieuwe model bouwt voort op het succes van de bekroonde P620 en biedt ongeëvenaarde prestaties, betrouwbaarheid en flexibiliteit voor professionals in diverse sectoren. De ThinkStation P8 is ontworpen voor intensieve workloads in vakgebieden zoals architectuur, engineering, media, gezondheidszorg en onderzoek. Met een thermisch ontwerp, ontwikkeld met Aston Martin, kunnen gebruikers krachtige AMD-processoren en NVIDIA RTX grafische kaarten efficiënter inzetten.

Het workstation is aangedreven door de nieuwste AMD Ryzen Threadripper PRO-processoren met maximaal 96 cores en 192 threads, ideaal voor taken zoals building information modelling (BIM) en softwareontwikkeling. Lenovo benadrukt de veelzijdigheid van de P8, die ook geschikt is voor AI-gerelateerde taken, dankzij de krachtige CPU- en GPU-componenten. De configuraties omvatten tot zeven M.2 PCIe Gen 4 SSD’s, ondersteuning voor Windows 11 en Linux, en Lenovo’s ThinkShield-beveiligingsaanbiedingen.

Professionals uit verschillende branches verwachten snellere iteraties en verbeterde prestaties met de ThinkStation P8, zoals bevestigd door DreamWorks Animation. Lenovo benadrukt de uitgebreide mogelijkheden, ISV-certificeringen, en de ondersteuning van Lenovo’s ThinkShield-beveiliging. De ThinkStation P8 wordt aangeboden als een schaalbaar, pay-as-you-go-model en zal beschikbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2024.Bronnen: Lenovo

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?