Lenovo kondigt nieuwe ThinkPad X1- en X12-modellen aan


Lenovo vernieuwt de modellen uit de ThinkPad X1-serie, en voegt hier tevens een nieuw model aan toe. Het nieuwe model betreft de ThinkPad X1 Titanium Yoga, een 13.5″ convertible. Uit de X1-serie worden ook de X1 Carbon en X1 Yoga vernieuwd. Daarnaast voegt Lenovo de ThinkPad X12 Detachable toe aan het assortiment: een hybride. De vernieuwde X1-serie beschikt optioneel over een 5G-modem, welke tevens ondersteuning biedt voor 4G.

Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga
Als nieuw model in de X1-serie introduceert Lenovo de ThinkPad X1 Titanium Yoga. Met een dikte van dichtgeklapt 11.5mm dik is het volgens Lenovo de dunste convertible in de ThinkPad-serie. Het gewicht bedraagt 1.15kg en de behuizing is volgens Lenovo afgewerkt met aluminium. Er komen verschillende configuraties van de X1 Titanium Yoga beschikbaar. De convertible beschikt over 11de generatie Intel Tiger Lake processoren met een TDP van 12W, met in de hoogste configuratie een i7 vPro. Daarnaast is er de keuze uit werkgeheugen tot 16GB en een SSD tot 1TB. Het 13.5″ IPS scherm heeft een 3:2 verhouding met een QHD-resolutie, welke zich vertaalt in 2256 bij 1504 pixels. Het scherm heeft een maximale helderheid van 450 cd/m², ondersteuning voor Dolby Vision HDR en 100% van het sRGB kleurenspectrum. De batterijduur bedraagt volgens MobileMark® 2018 10.9 uur dankzij de 44.5Wh batterij.

Prijzen beginnen vanaf 1899 dollar en zal in januari als eerste beschikbaar worden gesteld in de Verenigde Staten.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon en X1 Yoga
Naast de introductie van een nieuw model vernieuwt Lenovo twee bestaande modellen uit de X1-serie. Het gaat hierbij om de ThinkPad X1 Carbon (laptop) en X1 Yoga (convertible), welke beide dezelfde technische aanpassingen krijgen. Zo krijgen beide modellen ook de nieuwe Intel Tiger Lake processoren. Daarnaast kunnen er nu configuraties samengesteld worden met maximaal 32GB werkgeheugen. De accucapaciteit is vergroot naar 57Wh en de behuizing is vernieuwd om schermen met een beeldverhouding van 16:10 te plaatsen. De laatste aanpassing is een nieuwe aan/uit-knop, welke een geïntegreerde vingerafdrukscanner bevat.


Zowel de vernieuwde X1 Carbon als X1 Yoga zullen in februari verkrijgbaar zijn vanaf respectievelijk 1429 en 1569 dollar.

Lenovo ThinkPad X12 Detachable
Tevens lanceert Lenovo de ThinkPad X12 Detachable, een nieuwe hybride. Het toetsenbord en scherm zijn van elkaar te scheiden, waarmee het model zowel als tablet als laptop te gebruiken is. Een gelijkaardig concept zagen we al eerder in de ThinkPad-lijn onder de X1 Tablet naamgeving.

Achter het scherm van de Detachable zit een kickstand, waardoor de tablet ook neergezet kan worden zonder toetsenbord. De X12 Detachable heeft een 12.3″ scherm met FHD+-resolutie, oftewel 1920 bij 1200 pixels. De maximale helderheid van het scherm bedraagt 400 cd/m², daarbij is het display voorzien van Gorilla Glass 5. Net als de eerder genoemde modellen beschikt de X12 Detachable over Intel Tiger Lake processoren. Daarnaast wordt een stylus meegeleverd welke magnetisch bevestigd kan worden aan de behuizing.

Net als de X1 TItanium Yoga verschijnt de X12 Detachable in januari, met een vanafprijs van 1149 dollar.

Wat de Europese prijzen gaan worden, en wanneer de nieuwe X1- en X12-modellen in Europa verkrijgbaar zijn, is nog niet bekend.Bronnen: Lenovo

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.