“Leverproblemen RTX 3080- en 3090 GPU’s tot 2021”


Hardwarefabrikant NVIDIA heeft aangegeven dat de lange levertijden van de nieuwe RTX 3080 en 3090 zeker tot het volgende jaar aan zullen houden.

NVIDIA’s nieuwe grafische kaarten zijn nu al een tijdje verkrijgbaar, maar kampen sinds de launch al met leverproblemen. Zo zijn zowel de RTX 3080 als 3090 in geen enkele webshop verkrijgbaar, en de enkele die verkregen zijn worden veelal voor woekerprijzen doorverkocht.

Vandaag heeft NVIDIA aangegeven dat de problemen met de leveringen zeker tot volgend jaar aan zullen houden, en het merk biedt meermaals hun excuses aan. Zo zouden de problemen niet liggen aan problemen in het produceren van aanbod, maar de bijzonder hoge vraag.


NVIDIA geeft aan dat de problemen zeker tot 2021 aan zullen houden voor de RTX 3080 en 3090. Eerder vermelde NVIDIA dat de RTX 3070 uitgesteld is om de voorraad beter op orde te krijgen voordat deze uitgebracht wordt, al is dat wel precies een dag na AMD’s aankondiging van de nieuwe RX6000-videokaarten. De RTX 3070 zal ongeveer €500 gaan kosten.Bronnen: Tomshardware.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.