LEXAR kondigt ARES DDR5-4800 modules aan


Geheugenfabrikant LEXAR brengt een nieuwe serie met DDR5-desktopmodules uit. Het gaat om de ARES DDR5-serie, met snelheden tot 4800MHz, zo’n 1,5x de bandbreedte van de bestaande DDR4-3200 modellen.

Om de modules koel te houden gebruikt Lexar aluminium heatsinks, deze hebben een grijs/zwarte kleurstelling met het Lexar ARES-logo er op afgebeeld. De repen zijn ontworpen met on-die ECC (Error Correction Code), functioneren zo laag als 1.1V om efficiënt te werken en zijn afgestemd op Intels Alder Lake-processors.

Prijzen en beschikbaarheid
Vanaf het eerste kwartaal van 2022 zullen de Lexar ARES DDR5-geheugenmodules verkrijgbaar komen. Voor welke prijzen dit zal zijn is nog niet bekendgemaakt.Bronnen: Lexar

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.