“LG toont nieuwe 2022-serie UltraFine OLED Pro-monitoren”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van LG

LG Electronics (LG) stelt opnieuw hogere verwachtingen voor professionele beeldschermoplossingen met de aankondiging van zijn 2022 LG UltraFineTM OLED Pro-monitoren (modellen 32BP95E, 27BP95E). Door de voordelen van OLED’s zelfverlichte pixels aan de desktop te leveren, bieden de monitoren de nauwkeurige kleurreproductie en uitstekende HDR- en SDR-prestaties die professionele artiesten met visuele effecten, video-editors en andere creatieve industrierollen eisen.

LG’s nieuwste 32- en 27-inch OLED Pro-modellen beschikken over 4K UHD-resolutie (3.840 x 2.160) schermen met een contrastverhouding van 1.000.000:1 en 99 procent dekking van de DCI-P3-kleurruimte, waardoor ze geschikt zijn voor zelfs de meest gedetailleerde digitale projecten. Beide nieuwe schermen bieden onafhankelijke pixelcontrole voor indrukwekkende kleurgetrouwheid en contrast en omdat OLED-schermen geen achtergrondverlichting nodig hebben, zijn deze UltraFine-monitoren vrij van het storende halo-effect, of bloei, dat veel voorkomt op veel LCD-schermen.

Om ervoor te zorgen dat deze modellen levendige kleuren weergeven zoals bedoeld onder de omstandigheden die optimaal zijn voor productiviteit, worden beide OLED Pro-monitoren geleverd met afneembare zelfkalibratiesensoren en monitorkappen. Bij gebruik met de gratis te downloaden LG Calibration Studio-software, meet de kalibratiesensor het licht dat door het scherm wordt uitgestraald op door de gebruiker vooraf bepaalde tijden en maakt automatisch de nodige aanpassingen om een ​​hoge mate van kleurnauwkeurigheid en consistentie te behouden. Voor nog meer kleur- en beeldnauwkeurigheid kan de kap worden bevestigd om storende reflecties en verblinding door externe lichtbronnen te voorkomen.

Beide UltraFine OLED Pro-apparaten bieden slanke, elegante vormfactoren en zijn licht van gewicht voor eenvoudige verplaatsing naar verschillende kamers en bureaus. De meegeleverde standaard wordt stevig aan de achterkant van het scherm bevestigd met een eenvoudig One-click-mechanisme en biedt verstelbaarheid voor hoogte, draaien en kantelen zonder in te boeten aan stabiliteit of stijl.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe LG UltraFine OLED Pro-monitoren zijn vanaf volgende maand beschikbaar in belangrijke markten wereldwijd.Bronnen: LG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.