LG’s nieuwe UltraGear-monitoren zijn de eerste met VESA AdaptiveSync


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van LG

De UltraGear-gamingmonitors van LG Electronics (LG) (modellen 27GP950 en 27GP850) zijn de eerste ter wereld die de VESA AdaptiveSync Display-certificering hebben ontvangen, gelanceerd door de Video Electronics Standards Association (VESA). Het nieuwe VESA AdaptiveSync Display-logo helpt consumenten om de prestaties met variabele verversingssnelheid (VRR) van gameschermen die VESA’s Adaptive-Sync-protocol ondersteunen, gemakkelijk te identificeren en te vergelijken voordat ze tot aankoop overgaan.

Om te worden gecertificeerd als VESA AdaptiveSync Display, moesten de elite gaming-monitoren van LG voldoen aan de uitgebreide en strenge eisen van de VESA Adaptive-Sync Display Compliance Test Specification (Adaptive-Sync Display CTS), die meer dan 50 testcriteria gebruikt om duidelijke benchmarks vast te stellen voor het beoordelen van de VRR-mogelijkheden van monitoren en laptops. Met hoge verversingssnelheden, snelle grijs-naar-grijs (GTG) responstijden en lage latentie, voldeden of overtroffen de twee UltraGear-gamingmonitoren de testscores gespecificeerd in VESA’s nieuwe open standaard.

LG’s AdaptiveSync Display-gecertificeerde monitoren, de LG UltraGear 27GP950 en 27GP850, bieden het niveau van visuele prestaties dat nodig is voor naadloze game-ervaringen. Beide modellen voldeden aan de vereiste scores voor VESA’s Adaptive-Sync Display CTS, inclusief in verschillende belangrijke metingen zoals verversingssnelheid, schermflikkering en responstijd. De twee 27-inch gamingmonitoren zijn voorzien van geavanceerde LG Nano IPS-panelen met hoge verversingssnelheden en een GTG-responstijd van 1 milliseconde, waardoor vloeiend gamen en scherpe, schone beelden voor zowel pc- als consolegames mogelijk zijn.Bronnen: LG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.