600,289

Prijzen en levertijden @ Tweakers.net
Prijzen en levertijden @ Hardware.info
ProductpaginaWanneer je op zoek gaat naar een compacte mITX behuizing van aluminium kom je al snel bij Lian Li terecht, en bij deze build was dat ook het geval. De eisen waren: Zwart, geringe afmetingen, voldoende inbouwopties voor een SSD, HDD, en eventueel nog een extra HDD, en een strakke luxe uitstraling. Uiteraard zijn er dan nog voldoende opties, maar wanneer je een optical drive wil gebruiken, en deze ook nog netjes in de case weggewerkt wil hebben is de keuze al veel kleiner.

Enige tijd geleden reviewde ik de wat eenvoudige PC-Q27, echter met een optical drive blijft die uitstraling niet mooi in tact, en je wil een luxe aluminium uitstraling natuurlijk niet verpesten met een lelijke plastic optical drive. Toen liep ik tegen de PC-Q11 aan, die niet alleen een iets handigere indeling had voor deze build, maar ook een mooi aluminium klepje voor de optical. Mocht je niet bekend zijn met Lian Li, de B in PC-Q11B staat voor Black, oftewel de zwarte variant. Van de Q11 is ook een zilveren-aluminium versie beschikbaar (PC-Q11A), en zijn ook witte en rode varianten uitgebracht (W & R), die laatste twee lijken echter momenteel niet meer te krijgen binnen Europa.

De PC-Q11 kwam oorspronkelijk in 2010 uit, echter (Tot zo ver ik kan zien) heeft hij in 2012 een kleine update gekregen, met onder andere een interne USB3.0 aansluiting. Gezien er ook 2 plekjes voor SSDs zijn lijkt de PC-Q11 dan ook nog helemaal ‘modern’.

Voor ik aan de echte review begin vind ik het nog van belang te vermelden dat ik bewust geen foto’s bewerk of iets dergelijks, het enige wat ik doe is soms wat bijsnijden en verkleinen naar review-maatjes. Dit juist om een realistisch beeld van de producten te geven, waar stock foto’s van veel producten nog wel eens van de realiteit kunnen verschillen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.