Logitech brengt duurzame en comfortabele headsets uit voor jonge studenten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Logitech

Logitech heeft de Logitech Learn uitgebracht in de Benelux. Dit is een bedrade headset die speciaal is ontworpen voor jonge leerlingen om hen te helpen gefocust te blijven en langdurig te studeren. De headset is duurzaam en op maat gemaakt voor hoofden met een kleinere omvang. Het beschikt over vervangbare oorkussens en bekabeling, waardoor onderwijzers de headset van hun leerlingen eenvoudig kunnen repareren.

Logitech heeft tijdens het ontwikkelingsproces samengewerkt met onderwijzers en studenten om de headset te ontwerpen en te testen. De headset is gecertificeerd met Works With Chromebook (WWCB) om optimaal te kunnen inspelen op het gebruik van Chromebooks in het onderwijs. Uit een enquête blijkt dat het lichamelijke comfort van een leerling van invloed is op zijn of haar betrokkenheid. Zone Learn is daarom ontworpen om studenten beter te laten opgaan in audio- en videomateriaal dat tijdens lessen wordt ingezet. Het is ook ontworpen voor comfort met een lichtgewicht hoofdband en zachte laag.

De headsets zijn duurzaam en veelzijdig. Ze hebben talloze valpartijen overleefd om aan de militaire standaard 810G te kunnen voldoen. De headsets hebben verschillende plug-and-play-opties en kunnen naadloos functioneren met verschillende apparaten en besturingssystemen. Onderwijsinstellingen hoeven dus niet snel te investeren in nieuwe technologie. Als er reparaties nodig zijn, kunnen onderwijzers de headsets van hun leerlingen eenvoudig zelf repareren met optionele, vervangbare oorkussens en bekabeling. Ook kunnen onderwijsinstellingen wisselen van over-ear naar on-ear pads en vice versa.Bronnen: Logitech

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.