“Logitech brengt oplaadbare stylus uit voor Chromebooks”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Logitech

Logitech heeft recent de Logitech Pen aangekondigd, de nieuwste stylus speciaal ontworpen voor scholieren die werken met touchscreen Chromebooks. De Logitech Pen voldoet aan de Universal Stylus Initiative-normen (USI) en is Works With Chromebook-gecertificeerd. Onderzoek toont aan dat fysiek notities maken tijdens de les een grote positieve invloed heeft op het onthouden van leerstof door leerlingen. De Logitech Pen is ontworpen voor én in samenwerking met leerlingen en leerkrachten, waardoor het daadwerkelijk de mogelijkheid biedt om op nieuwe manieren te leren en samen te werken.

De Logitech Pen heeft een comfortabele, siliconen grip en met zijn antislip-ontwerp is de stylus geschikt voor kinderen in alle stadia van hun motorische ontwikkeling. De actieve penpunt heeft 4096 niveaus van drukgevoeligheid, waardoor leerlingen lijnen of karakters duidelijker kunnen vormen dan met de vinger of een schrijfstift met rubberen punt. Daarnaast kunnen leerlingen uiterst nauwkeurig werken, zodat hun prestaties altijd een ware afspiegeling zijn van hun kennis. Dat maakt de Logitech Pen een ideale tool voor werk tijdens de les, huiswerk, examens, en vele andere doeleinden.

Voor directe interactie maken leerkrachten aantekeningen op hun Chromebook en leerlingen kunnen vlot aan de slag dankzij het slimme ontwerp van de Logitech Pen die niet gekoppeld hoeft te worden en compatibel is met USI-geschikte Chromebooks. De Logitech Pen is ontworpen voor gebruik in het klaslokaal, is daarom bestand tegen gemorste vloeistoffen en biedt valbescherming tot 1,2 meter. Opladen van de batterij is in een handomdraai gebeurd met dezelfde USB-C-oplader die al voor Chromebooks wordt gebruikt, en met een gebruiksduur tot 15 dagen bij normaal gebruik tijdens de les, zijn leerlingen op elk moment klaar om aan de slag te gaan.

Prijs en beschikbaarheid
De Logitech Pen is vanaf januari 2022 verkrijgbaar bij geselecteerde retailers tegen een adviesprijs van € 74,99.Bronnen: Logitech

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments