Logitech G en Herman Miller kondigen samen de Vantum-bureaustoel aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Logitech

Herman Miller en Logitech G hebben samen de Vantum onthuld. Deze stoel is gericht op veelzijdigheid, aanpassingsvermogen en is speciaal ontworpen voor de gamer van nu. De Vantum biedt gamers het juiste niveau van ondersteuning tijdens de verschillende spelmodi voor meer comfort, concentratie en uithoudingsvermogen, of ze nu spelen of pauzeren.

In de kern ondersteunt de Vantum gaming stoel de actieve/gaming-forward houding, een positie waarvan bewezen is dat dit de focus en reactietijden bevordert. Dit zijn de twee factoren die een cruciale rol spelen tijdens het gamen. Het doel is om gebruikers proactief in een actieve/rechtopstaande positie te plaatsen zodra ze gaan zitten, met behulp van een aangepast zitkussen en PostureFit. Dat biedt instelbare steun aan de onderrug en verstevigd de bekken, waardoor slungeligheid en vermoeidheid kan worden voorkomen. Om gamers verder te helpen en ervoor te zorgen dat ze in hun juiste positie zitten, zijn de kantelverstellingen voorzien van numerieke feedback. Hierdoor kunnen gamers gemakkelijk hun voorkeursinstellingen identificeren en instellen.

Een opvallend nieuw kenmerk van het ontwerp is de aanwezigheid van een hoofdsteun. Wanneer de speler zich niet in een actieve spelpositie bevindt, biedt de verstelbare hoofdsteun gamers maximaal comfort. Dit wordt bereikt door het gebied waar de basis van het hoofd en de ruggengraat samenkomen correct te ondersteunen. Dit mechanisme oefent weinig of geen directe druk uit op de nek, waardoor spelers met gemak achterover kunnen leunen en ontspannen.

Om de liggende positie verder te ondersteunen, is de Vantum de eerste gamestoel met een thoracale steun, die dient om de bovenrug, de nek en het hoofd goed te ondersteunen in een ontspannen positie. De hoofdsteun en de thoracale steun werken samen om ervoor te zorgen dat gamers altijd hun druk kunnen verlichten en zich weer kunnen concentreren wanneer dat nodig is, vooral wanneer ze lange tijd spelen.

Of een gamer nu rechtop zit tijdens een spannende wedstrijd, achterover leunt in een moment van rust, of ergens daartussenin, het flexibele kussen en het exclusieve ophangingsmateriaal van Vantum bieden comfort en ondersteuning door de druk op de juiste manier te verdelen in reactie op elke houding – waardoor het evenwicht en de bloedstroom worden geoptimaliseerd. De bekleding van de zitting is van 100% gerecycled textiel met hoogwaardige eigenschappen.

Het eindresultaat is een expressieve, gedurfde stoel die de gebruiker visueel en fysiek wiegt terwijl de ondersteunende, technische onderdelen erin worden gelaagd. Visueel lichtgewicht, vloeiend en sculpturaal, de Vantum gaming stoel combineert perfect comfort, ondersteuning en een atletische expressie voor de moderne gamer. Gamers kunnen hun stoel verder aanpassen door te kiezen uit drie diverse kleuren: Polar, Flare en Obsidian.

Prijs en beschikbaarheid
De Vantum gaming stoel is nu verkrijgbaar voor € 1288,00 met een garantie van 12 jaarBronnen: Logitech

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.