Logitech G en Playseat brengen gamingstoel uit voor racing


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Logitech G

Logitech G en Playseat brengen samen de Playseat Trophy Logitech G-editie uit. De Playseat Trophy-Logitech G Edition biedt een complete raceoplossing voor raceliefhebbers die op zoek zijn naar maximale immersie. Deze nieuwe Playseat is gemaakt van Actifit-materiaal en biedt lichtgewicht, comfortabele ergonomie, aanpassingsmogelijkheden en duurzaamheid die coureurs nodig hebben om optimaal te presteren. Met een revolutionair design biedt de nieuwe Playseat Trophy van Logitech G een superieure rijervaring en diepere connectie met de race.

De Playseat Trophy-Logitech G Edition gaat perfect samen met de nieuwe PRO racestuur en PRO pedalen, een nieuwe race-setup van professionele kwaliteit, ontworpen door en voor professionele simracers. Het PRO racestuur is ontworpen voor de meest realistische en meeslepende race-ervaring. Het stuur heeft een nieuwe, high-performance Direct Drive motor samen met TRUEFORCE feedback technologie om de meest precieze en pure verbinding met racen te leveren.

Het frame is gemaakt van lichte koolstofstaal en is ontwikkeld om extreme stevigheid te bieden. Duurzame poedercoating, hoogwaardige staallegeringen, geanodiseerde aluminium onderdelen en het gebruik van PU-leer zorgen voor een ongeëvenaarde duurzaamheid voor thuis en professioneel gebruik. Deze game changing racestoel kan het volledige lijn Logitech G racestuur en pedaal ondersteunen, inclusief extra accessoires door het gebruik van add-ons.

De Playseat Trophy-Logitech G Edition heeft een volledig verstelbare stoel, pedaalplaat en stuurplaat, voor ultieme flexibiliteit in de plaatsing van stuur en pedalen. De stoel kan naar voren of naar achteren kantelen en omhoog of omlaag bewegen om je de ideale rijpositie te geven voor elke racestijl, van single seater tot stock car.

Het open cockpitontwerp maakt vrije beweging van de benen mogelijk voor gas, rem en koppeling voor optimale prestaties. De rugleuning kan afzonderlijk achterover leunen en biedt naar behoefte extra, volledig verstelbare lendensteun. De stoel heeft een ingebouwde optie om de zitting zachter of steviger te maken, afhankelijk van de voorkeur.

Het koolstofstalen-frame van de Playseat Trophy-Logitech G Edition is sterk en uitzonderlijk licht. Met 17 kg is het een van de lichtste stoelen op de markt. Het ontwerp en het gewicht van de Trophy zijn ideaal om gemakkelijk op te bergen wanneer hij niet wordt gebruikt.

Prijs en beschikbaarheid
De Playseat Trophy-Logitech G Edition is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 599.Bronnen: Logitech G

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.