Logitech G lanceert de Astro A30 draadloze gamingheadset


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Logitech G

Logitech G heeft de nieuwe Logitech G Astro A30 Wireless Gaming Headset aangekondigd. De nieuwe A30 is een moderne headset voor de moderne gamer. Met een krachtige 40 mm audiodriver, afneembare boommicrofoon en Logitech’s geavanceerde LIGHTSPEED 2.4GHz Wireless en Bluetooth is het de ideale headset om draadloos te genieten van al je games op elk apparaat. De A30 is compatibel met de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, XB Series X|S, Nintendo Switch, PC, Mobiel, iOS en Android.

Naast de flexibiliteit om draadloos verbinding te maken met jouw game-apparaat naar keuze, kunnen gamers ook audio van meerdere apparaten tegelijk en onafhankelijk mixen en balanceren. Gamers kunnen spelen op hun PlayStation 5 via LIGHTSPEED 2,4GHz Wireless, terwijl ze via Bluetooth naar Spotify op hun telefoon luisteren, en hun Switch bij de hand hebben, aangesloten via 3,5mm aux voor een lange matchmaking wachtrij. Vervolgens kunnen ze vanaf de bank direct door naar hun pc-setup om de A30 naadloos over te schakelen via LIGHTSPEED 2.4GHz en via Bluetooth verbinding maken met hun Steam Deck. Dankzij de nieuwe Logitech G mobiele applicatie kunnen gamers met een A30 hun game- en voice-audioprofielen optimaliseren voor een op maat gemaakte game-ervaring.

Het strakke nieuwe ontwerp van de A30 headset wordt standaard geleverd in twee chique kleurstellingen: navy en wit. De toevoeging van draaibare, dempende memory foam vulling in de oorkussens en hoofdband, gecombineerd met precies de juiste klemkracht zorgt voor een fijn en gebalanceerd gevoel.

Als onderdeel van zijn slanke ontwerp, is de A30 headset voorzien van zowel een geavanceerde afneembare boommicrofoon als een geïntegreerde microfoon. Of je nu thuis je favoriete game speelt of onderweg een telefoongesprek voert, met deze headset ben je verzekerd van kristalheldere communicatie. De A30 levert zorgvuldig gebalanceerde, high-fidelity audio met op maat gemaakte 40mm drivers voor een meeslepende audio-ervaring.

De A30 heeft een batterijduur van meer dan 27 uur, waardoor gameplay met lage latentie mogelijk is en je klaar bent voor epische speelsessies.

Prijzen en beschikbaarheid
De Logitech G ASTRO A30 Wireless Gaming Headset zal naar verwachting beschikbaar zijn in oktober 2022 tegen een adviesprijs van € 249,-.Bronnen: Logitech G

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.