Logitech G203 Lightsync Review


Met het risico dat we weer in herhaling vallen: ca 50 euro is wat je grofweg mag reserveren voor een praktisch perfecte muis: goede sensor, goede switches, geen serieuze nadelen. Een paar euro besparing ten koste van wat concessies is dan geen aantrekkelijk plaatje, dus er staat flink wat druk op goedkopere alternatieven om eigenlijk ook gewoon perfect te zijn.

Met een prijskaartje van ca 35 euro, of 36 euro voor de witte variant, is de Logitech G203 Lightsync net wat betaalbaarder, maar weet het ook indruk te maken?


Eigenlijk kan ik kort zijn: ja hij maakt best indruk. Het is zeker niet het toppunt van materiaaldikte, maar vandaag de dag zoeken we toch vooral muizen die een laag gewicht combineren met een voldoende bouwkwaliteit en afwerking, want juist dat lage gewicht helpt enorm in snelle games. Met 85 gram is de Logitech G203 geen echte Ultralight zoals de Cooler Master MM710 of de Glorious modellen, maar hij is licht genoeg om concurrerend te zijn in FPS games, en niet zo licht dat meer “typische” gebruikers zich zorgen hoeven te maken dat hij té licht wordt. En sommige punten die we voorheen als besparing zouden aanmerken, zoals de dunne rubberen kabel, vinden we tegenwoordig toch eerder een voordeel: minder weerstand maakt je accurater.Belangrijker is dat de switches goed voelen, veel goedkope muizen hebben sponzige clicks en dat willen we echt niet. Primaire switches zijn hier de bekende Omrons, die zullen iedereen bekend aanvoelen en klinken, en de secundaire switches hebben ook een fijne click, in dat opzicht kan hij mee met de 50 euro middenmoot. Het muiswiel is wat aan de lichtere kant van gemiddeld, maar daar merk je in de praktijk maar weinig van. Tenzij je linkshandig bent, dan zal je toch echt opmerken dat de muis voor rechtshandigen is gemaakt met zijn twee duimknoppen.Het is wel een relatief kleine muis met zijn 117 x 62 x 38mm, dus een palm grip met grote hand gaat hier niet gebeuren. Maar een palm grip met kleine hand, of een losse grip met middelgrote hand? Logitech’s vorm is zoals vaker tot het saaie toe doordacht om te zorgen dat het niemand echt tegen zal staan. Met mijn eigen forse hand en voorliefde voor FPS games is het een ideale combinatie, nogmaals alleen grote handen met voorliefde voor grote muizen moeten elders kijken.


Een beetje RGB kan ook geen kwaad

Wat natuurlijk echt telt is de sensor prestatie, en die klopt gewoon. We kunnen een theoretische discussie voeren over minuscule voordelen van enkele duurdere muizen, maar hij heeft de snelheid en de nauwkeurigheid die je wilt om op hoog niveau mee te doen, dus helemaal voor normaal gebruik of casual gaming, en ook secundaire zaken als lift-off en acceleratie zijn strak in orde. En wellicht een klein detail, maar het is toch fijn dat de software van Logitech gepolijst is voor die paar keer dat je wat DPI instellingen wil aanpassen.


Met in de achtergrond de zwarte draadloze variant op dezelfde vorm, de G305


Conclusie


Kortom, Logitech maakt geen fouten met hun G203 Lightsync en zet zo een aantrekkelijk muisje neer voor een leuk bedrag. Even de verwachtingen temperen: Hij is niet de meest luxe, de aller lichtste of de meest extreem doordachte muis ooit, verwacht dus ook geen wonderen of iets echts uitzonderlijk, maar voor 35 a 36 euro een muis kopen met deze prestaties, switches en bouw? Dat is gewoon heel dik prima. Ik kan met een flinke muizencollectie geen muis bedenken die het op dit prijspunt objectief echt beter doet, en daar gaat het om. Oh, en je krijgt er nog leuke RGB bij, wat wil je nog meer?

Heb je meer budget dan blijft het raadzaam iets meer uit te geven wat specifiek bij je past, daarvoor zullen we binnenkort onze koopgids muizen eens een update geven, maar als je maximaal dit soort bedragen uit wil geven kan je eigenlijk niet om deze heen. De op de kop af even dure Rival 3 is nog een alternatief om naar te kijken, daar kan je nog een paar gram besparen als je puur voor de FPS games gaat, maar Logitech’s veilige vormgeving is in de regel net wat makkelijker om aan te bevelen. Je kan hier in elk geval niet mis mee:


Interesse? De Logitech G203 Lightsync is momenteel verreweg het goedkoopst te krijgen via Amazon

Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.