Vooraf zat ik een klein beetje met de prijs van de Logitech G933 in mijn maag. 179 euro is niet niks voor een game headset, en we hebben veel headsets ervaren die toch lekker geluid wisten te produceren en voor tweecijferige bedragen te vinden waren. Logitech is echter all-out gegaan wat betreft features, maar ook wat het geluid betreft is het een beest; een combinatie die enkele dagen later een overtuigend positieve stempel op de hele ervaring wist te zetten, zelfs met de prijs nog vers in het achterhoofd. Wat features betreft zien we een ruime compatibiliteit met een nette collectie aansluitmaterialen, een uitstekend software pakket met tig features om de headset en het geluid naar wens aan te passen, en uiteraard de optie om hem zowel bedraad als draadloos te gebruiken. Wat geluid betreft kunnen we het kort houden: de dikste game prestaties in onze recente geschiedenis. Film prestaties liggen wellicht nog een stapje hoger dan dat, zeker met de DTS modus, muziekprestaties zijn eveneens heel dik in orde maar eerlijkheid gebied ons te stellen dat –puur en enkel- voor muziek je nog altijd beter een audiofiele headset kan kopen. Zodra je ook maar een beetje wilt gamen is het lastig om te negeren hoe veel opties Logitech hiervoor beschikbaar stelt die je bij een meer recht-toe audio headset zal moeten missen, en laten we ook niet vergeten dat de muziek weergave ook gewoon echt dik in orde is.

Kleine kanttekeningen hier en daar verdienen een vermelding in de conclusie en zijn een overweging waard, maar doen uiteindelijk voor ons niet genoeg aan de ervaring af om deze headset een topscore te geven. Zo is de headset wat aan de zware kant, iets wat je moet overwegen als je daar gevoelig voor bent, en de batterijduur is toch ook een puntje; 12 uur zonder verlichting, 8 uur met. Kudos dat de opgegeven waardes overeenkomen met de praktijk, maar regelmatig laden moet je een gewoonte van maken. Desondanks staat de meerwaarde van een degelijke draadloze verbinding (wat hier het geval is) niet ter discussie (zeg ik ook terwijl ik naar een afgeschreven Sennheiser PC360 kijk ivm schade aan de kabel= mic defect). Positief uiteraard dat de micro-usb kabel in geval van problemen eenvoudig vervangen is, en ook de batterij is eenvoudig te vervangen in geval van slijtage. Houdbaarheid lijkt sowieso een focuspuntje, met ook de earpads zelf afneembaar en wasbaar; wel zo hygiënisch. Spare parts lijken verder zeer redelijk geprijsd met 5 euro voor nieuwe pads, of 10 voor een nieuwe batterij, wat een steuntje in de rug lijkt voor de flinke investering die de G933 vereist. Sowieso natuurlijk positief dat deze zaken al los te koop zijn. De microfoon krijgt een neutraal-positieve vermelding, met een nette, prettige stemopname maar ‘noise suppression’ is weinig imposant kan niet op tegen kleine kinderen.

Hoewel grotendeels kunststof weet de G933 fysiek ook een zeer positieve indruk achter te laten. Afwerking is echt top, materiaaldikte is keurig, flexibiliteit genoeg zonder dat iets kwetsbaar over komt; het gevoel dat hij wel tegen een stootje kan, en de stoffen pads voelen goed. Hij mag dan wel wat zwaarder zijn, maar zodra dat geen issue voor je is dan brengt de G933 juist weer veel comfort mee met grote en diepe pads die geenszins op je oren vallen of ook intern je oren maar een beetje plat drukken; erg prettig. Daarbij blijft toch vooral dat indrukwekkende geluid op onze trommelvliezen staan, want zodra alle secundaire zaken op prima niveau zitten komt het daar uiteindelijk toch op aan. Helder geluid, voldoende detail voor alle muziekvormen, veel verschillende EQ features, en indien gewenst: een zeer indrukwekkende en vooral strakke bass. Ik zal nog altijd niet stellen dat het nodig is om meer dan 100 euro uit te geven voor een ‘goed’ geluid, maar voor zij die graag meer willen en niet op de meerprijs hoeven te letten laat Logitech met de G933 zien dat je nog echt wel een stapje of twee dikker geluid in huis kan halen. Wat ons betreft een overtuigende 9.

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.