Logitech introduceert de Blue Sona XLR-microfoon en Litra Beam key light


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Logitech

Logitech heeft een nieuwe microfoon en lamp onthuld om te kunnen streamen en creëren op professioneel niveau. De Logitech Blue Sona is een dynamische XLR-microfoon met ClearAmp-technologie, die superieur geluid van studiokwaliteit biedt. De Logitech Litra Beam is een premium streaminglamp met TrueSoft-technologie, waarvan de positie kan worden aangepast om verschillende professionele lichtval scenario’s te creëren. Beiden zorgen ervoor dat creators op geheel nieuwe manieren aan de slag kunnen.

Leg geluid van studiokwaliteit vast met de Blue Sona, een dynamische XLR-microfoon
De Blue Sona vindt de traditionele broadcast-microfoon opnieuw uit voor hedendaagse streamers en creators. Om zo de legendarische audiokwaliteit van Blue Microphones naar een nóg hoger niveau te tillen. De Blue Sona combineert geavanceerde technologie en een speciaal ontwerp voor professionele streaming, podcasting en videocreatie.

De Blue Sona beschikt over ingebouwde ClearAmp-technologie, een belangrijke innovatie die de XLR-ervaring verfijnt door een sterke versterking van +25dB te leveren. Hierdoor is er dus geen externe microfoonversterker nodig. Andere geavanceerde eigenschappen zijn een capsule met groot dubbel diafragma en supercardioïde richtingskarakteristiek, waardoor het stemgeluid wordt geïsoleerd en ongewenste trillingen, toetsenbordgeluid en achtergrondgeluiden worden gedempt. De microfoon is uitgerust met een 290 graden draaibare mount voor volledige bewegingsvrijheid in elke bureauopstelling.

De XLR-aansluiting integreert eenvoudig met audio interfaces en externe mixers om het geluid perfect af te stellen. De slanke en veelzijdige Blue Sona is verkrijgbaar in de kleuren Graphite en Off-White. Beide versies komen met een verwisselbare plopkap in de kleuren Red en Graphite in de verpakking voor een camera-ready optreden.

Creëer professionele lichtval scenario’s met de Litra Beam, een premium streaminglamp
Met de Litra Beam kunnen creators licht gebruiken om op geheel nieuwe manieren de look-and-feel van hun content te bepalen. Een innovatief ontwerp met een in drie richtingen (hoogte, kanteling en rotatie) verstelbare standaard biedt eindeloze flexibiliteit. Door een of meer Litra Beams toe te voegen aan een setup is het ook nog eens heel eenvoudig om een scala aan professionele lichtval scenario’s te creëren, waaronder Front, Split, Butterfly en Rembrandt.

Voorafgaand of tijdens een stream, streamers en creators kunnen te allen tijde hun belichting nauwkeurig afstellen met de Litra Beam. Knoppen op de achterkant van de lamp bieden snelle toegang tot vijf instellingen voor helderheid en vijf instellingen voor kleurtemperatuur (warm kaarslicht tot koel blauw). Evenals continue aanpasbaarheid binnen het bereik van 2700K-6500K. Voor nog meer controle en gemak is er de Logitech G HUB-software, die nog meer flexibiliteit biedt bij het aanpassen van de helderheid in procenten en de kleurtemperatuur in Kelvin. Daarbij heeft de creator de controle over meerdere Litra Beams tegelijkertijd, en toegang tot verschillende presets. De Logitech G HUB-software geeft creators totale controle over al hun streamingapparatuur, waaronder de Litra Glow, Blue Yeti-microfoons, StreamCam en gamingapparatuur van Logitech G.

De Litra Beam lost veelvoorkomende uitdagingen op voor hedendaagse streamers en creators die hun content willen verbeteren. De TrueSoft-technologie levert gebalanceerd, volspectrum led-licht met een hoge kleurnauwkeurigheid voor een natuurlijke, stralende look bij alle huidtinten. De frameloze diffuser verzacht het licht om harde schaduwen te voorkomen. Tevens is deze gecertificeerd veilig voor de hele dag streamen en doorstaat deze zelfs de strengste UL-testrichtlijnen. Het slanke, moderne ontwerp is compatibel met zowel USB-poorten als AC-stopcontacten, waardoor deze mobieler is dan de meeste andere lampen en het eenvoudiger dan ooit tevoren wordt om professionele lichtval scenario’s te creëren in verschillende ruimtes en opstellingen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Blue Sona en Litra Beam zijn vanaf 21 september 2022 verkrijgbaar op logitech.com en bij grote retailers tegen adviesprijzen van respectievelijk € 349 en € 119.Bronnen: Logitech

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.