Logitech kondigt Brio 500 Series-webcams en Zone Vibe-headsets aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Logitech

Hybride werken is niet meer weg te denken uit de moderne wereld en daarom doet Logitech er alles aan om deze manier van werken voor zowel werknemers als werkgevers te verbeteren. Vanuit deze missie kondigt Logitech vandaag twee nieuwe productseries aan: de Brio 500-webcams en de Zone Vibes-headphones. Deze zorgen er niet alleen voor dat werkkrachten op afstand effectievere videogesprekken van betere kwaliteit kunnen voeren, maar ook dat de IT-managers hen makkelijker kunnen helpen met het oplossen van problemen én firmware-updates kunnen doorvoeren, terwijl ze niet fysiek in de buurt zijn. Op deze manier kan een organisatie in een handomdraai de apparatuur binnen de gehele organisatie updaten. Dat is belangrijk, want op individueel niveau blijkt dat lang niet altijd iedere medewerker de meest actuele firmware heeft geïnstalleerd.

Hybride werken is here to stay, maar daar is nog niet iedereen klaar voor
Uit een recente studie is gebleken dat meer dan 89% van de volwassenen die vanuit huis werkt moeite heeft met oncharmante camerahoeken, slechte lichtomstandigheden en beperkt overzicht van de volledige ruimte als er gebruik wordt gemaakt van de ingebouwde laptop camera. Brio 500- en 505-webcams en Zone Vibe-headphones nemen deze belemmeringen weg en brengen samenwerking op afstand naar moderne standaarden. De zakelijke variant van de Brio-webcam, de Brio 505, kan bovendien eenvoudiger door IT-managers worden voorzien van de juiste en laatste updates om hybride werkkrachten en thuiswerkers binnen hun organisatie probleemloos te laten functioneren. Niks zo vervelend als apparatuur die niet naar behoren werkt.

Betere videocalls met Brio 500- en Brio 505-webcams
De Brio 500-webcamserie van Logitech bestaat uit de Brio 500-webcam en de Brio 505. Het voornaamste verschil tussen deze modellen zit ‘m in het type gebruiker. Zo is de Brio 505 sterker gefocust op zakelijk gebruik en daarom beschikt deze over certificering voor Microsoft Teams, Google Meet en werkt deze uitstekend samen met Chromebooks en Zoom. Zo lopen werkgevers bij de aanschaf van apparatuur voor hun werknemers niet het risico dat zij producten kopen die niet goed functioneren in combinatie met toonaangevende videoconferencingplatformen. Dit geeft hen bovendien flexibiliteit. Ook biedt de Brio 505-webcam mogelijkheden voor IT-managers om apparatuur op afstand te monitoren.

Beide webcams zijn ontworpen om op bedrijfsniveau te vergaderen en bieden daarom audio- en videokwaliteit van de bovenste plank. Ook is personalisatie een belangrijk aspect van deze producten en dankzij deze combinatie zorgt de Brio 500-serie voor effectievere videocalls met een persoonlijke touch. Nieuw is ook de Show Mode: een toepassing die het delen van schetsen of andere fysieke objecten op een bureau kinderlijk eenvoudig maakt. Een ingebouwde sensor en vernieuwend bevestigingssysteem werken samen om de camera te bewegen en razendsnel te focussen op de objecten of aantekeningen die de spreker wil laten zien.
Het oog wil natuurlijk ook wat en daarom zijn de Brio 500-webcams niet alleen stijlvol ontworpen, maar ook beschikbaar in verschillende kleuren. De Brio 500 is beschikbaar in graphite, off-white en rose, en de Brio 505 in graphite. Beide webcams maken gebruik van RightSight-technologie (ingeschakeld via Logi Tune). Hierdoor wordt de gebruiker automatisch in een frame geplaatst en zelfs als deze zich verplaatst beweegt de camera mee, zodat er altijd wordt gefocust op de spreker. Toepassingen als RightLight 4 vullen deze focus aan met automatische lichtcorrectie, zodat de gebruiker er altijd op en top uitziet.

Luid en duidelijk: de Zone Vibe-serie
De nieuwe Zone Vibe-serie bestaat uit de allereerste draadloze koptelefoon in de markt die performance voor bedrijven combineert met comfort, stijl en betaalbaarheid: de Zone Vibe Wireless. Zowel de Zone Vibe 100 als de Zone Wireless-headphones zijn ook beschikbaar in graphite, off-white en rose-kleuren, zodat ze makkelijk gematcht kunnen worden met de Brio 500-webcams. Deze lichtgewicht headphones zijn ontworpen om de hele dag comfortabel te dragen en maken gebruik van gebreide stof en traagschuim, vallen over het oor en wegen slechts 185 gram, een extreem laag gewicht voor headsets.

Een Zone Vibe-headset voor iedereen
Hoe verhouden deze headsets zich tot elkaar? Logitech Zone Vibe Wireless-headsets leggen meer nadruk op business en zijn gecertificeerd voor Microsoft Teams, Google Meet, Google Voice en Zoom. Daarnaast wordt deze koptelefoon geleverd met een USB-C receiver, waarmee een consistente, betrouwbare verbinding wordt gewaarborgd (zelfs in drukke kantooromgevingen) die vereist is om bijvoorbeeld Microsoft Teams-certificering te kunnen behalen. Ook is er ondersteuning voor multipoint Bluetooth, waardoor draadloos verbinden met twee of meerdere apparaten mogelijk is. De Logitech Zone 100 is nagenoeg dezelfde stijlvolle, gebruiksvriendelijke koptelefoon en biedt identieke audiokwaliteit als de Zone Vibe Wireless. De Zone Vibe 100 beschikt echter niet over certificering voor de verschillende videoconferencingplatformen (maar is wel compatibel met deze diensten) en is ook compatibel met de USB-receiver die de Zone Vibe Wireless bevat. Dit komt dan ook tot uiting in de adviesprijs, die tientallen euro’s lager ligt dan die van de Zone Vibe Wireless. Zo is er voor iedereen een geschikte Zone Vibe-koptelefoon beschikbaar: perfect voor werken vanuit huis en professioneel genoeg voor werken op kantoor.

Prijs en beschikbaarheid
De Brio 500-webcamserie en Zone Vibe 100-headset worden deze maand nog wereldwijd uitgebracht met de volgende adviesprijzen:
– Brio 500-webcam: €139
– Brio 505-webcam: €139
– Zone Vibe 100-headset: €109
– Zone Vibe Wireless-headset: €139Bronnen: Logitech

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.