Low-end AMD Radeon RX 6400 vanaf vandaag verkrijgbaar


Vanaf vandaag zullen de low-end AMD Radeon RX 6400 grafische kaarten beschikbaar komen. Deze kaarten waren tot dusver enkel in pre-build systemen verkrijgbaar, en zullen vanaf vandaag ook los te koop zijn. Deze grafische kaarten zullen voorlopig de goedkoopste modellen van de Radeon RX-serie zijn, waar de specificaties ook niet geschikt zijn voor enigszins zwaardere spellen, eerder voor standaard desktopgebruik met een licht spelletje hier en daar.

Afbeeldingen via Videocardz.com

AMD’s Radeon RX 6400 beschikt over 4GB GDDR6-geheugen op een 64-bit bus. Het aantal Stream Processors betreft 768 stuks, de kloksnelheid is 2.0GHz met boost tot 2.3GHz en het vermogen is maximaal 53W, wat betekent dat deze geen losse voedingsaansluiting nodig heeft. Verder heeft de kaart 16MB Infinity Cache, en is er standaard een DisplayPort 1.4 en HDMI 2.1 aansluiting aanwezig.

Prijzen en beschikbaarheid
Vermoedelijk zal de RX 6400 tussen de €100 en €150 gaan kosten. Precieze verkoopprijzen zijn nog niet bekend, maar zullen zeker rond deze bedragen gaan liggen.Bronnen: Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.