Low-end NVIDIA GT 1010 verschijnt op Chinees handelsplatform


NVIDIA lijkt stilletjes te werken aan een nieuwe GT-grafische kaart, deze is immers verschenen op een Chinees handelsplatform, TaoBao. Iets meer dan een jaar geleden dook deze grafische kaart voor het eerst op, en voor het eerst duiken er beelden op van deze GeForce GT 1010, een OEM-model van Lenovo. NVIDIA’s GT-serie bestaat uit videokaarten welke veelal relatief goedkoop zijn, en vooral geschikt zijn voor systemen waar hoge prestaties niet centraal staan, zoals bij de RTX-serie.

Volgens eerdere geruchten zal de GT 1010 beschikken over 256 CUDA cores en 2GB GDDR5 geheugen. Verder wordt er een baseclock van 1228MHz met boost tot 1468MHz genoemd. Dit zou de GT 1010 de opvolger maken van de wat oudere GT 710, welke inmiddels al zeker vijf jaar verkrijgbaar is. Eerder zijn er al benchmarks verschenen van de GT 1010, waarin deze kaart niet heel geweldig scoorde. In de meeste tests scoort de GT 1010 gemiddeld 30% lager dan de bestaande GT 1030, wat het geen upgrade maakt in de huidige markt.

Hoewel NVIDIA zelf weinig details hierover bekend wilt maken, is het aannemelijk dat het om een OEM-model zal gaan. Dit zal betekenen dat de GT 1010 GPU niet los voor consumenten verkrijgbaar zal zijn. Wellicht dat dit nog kan veranderen binnenkort, meer details worden dan ook nog verwacht.Bronnen: NVIDIA via Videocardz.com, BenchLeaks, 9550pro

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments