Low-end Radeon RX 6300 van AMD verschenen


Een nog niet aangekondigde low-end grafische kaart van AMD is recent verschenen, de Radeon RX 6300. Deze grafische kaart is verkrijgbaar in een pre-build systeem via de website van Dell.

De RX 6300 heeft beschikking over een kloksnelheid van 1512MHz, 2GB GDDR6-geheugen en een bandbreedte van 64GB/s. Het maximale vermogen betreft 32W, wat betekend dat het echt om een low-power grafische kaart gaat die niet geschikt is voor zware toepassingen zoals gaming. Daarnaast heeft de kaart ook een erg eenvoudig ontwerp met een grotendeels zichtbare printplaat en een compact koelblok met ventilator.

Naar alle waarschijnlijkheid komt de RX 6300 enkel voor OEM’s beschikbaar. Deze zal daarom niet los te koop komen.Bronnen: KOMACHI_ENSAKA

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.