“Meer afbeeldingen van H610- en B660-moederborden van ASUS gelekt”


In de aanloop naar CES 2022 verschijnen er hier en daar steeds meer berichten over producten die tijdens het evenement onthuld zullen worden. Ook deze nieuwe moederborden van ASUS, opgemerkt door Videocardz.com. Het gaat om een viertal modellen: de ATX ProArt B660-Creator DDR4, de Micro-ATX Prime H610M-A DDR4 en Prime H610M-E DDR4, en de Mini-ITX ROG STRIX B660-I WIFI (type-geheugen onbekend). Van deze moederborden zullen de specificaties later bekendgemaakt worden.

De H610- en B660-chipsets zullen samen met de H670 de goedkopere tegenhangers van de bestaande Z690-chipset vormen, en zo een systeem met de nieuwe Intel Alder Lake processors voordeliger maken. Vermoedelijk zullen daarom ook niet alle moederborden gebaseerd op B660 en H670 van DDR5-slots worden voorzien, DDR5-geheugen is immers duurder dan bestaande DDR4-modules. Alle MSI-borden worden voorzien van DDR4, dus is het maar de vraag of DDR5 later zal volgen.

Tijdens CES 2022, specifiek op 4 januari, maakt Intel meer bekend over de nieuwe chipsets.Bronnen: Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.