Meer benchmarks Ryzen 7 5000-serie verschenen


Na eerdere gelekte benchmarks zijn er nu resultaten van een nieuwe 8-core Ryzen 7 processor verschenen.

Nadat enkele benchmarks van de Ryzen 7 5700U gelekt waren zijn er nu ook testresultaten van de AMD Ryzen 7 5800X 8-core verschenen. Deze nieuwe 8-core zou een vervanger moeten worden van de Ryzen 7 3800X. In de benchmarks is onder andere te zien dat de Ryzen een stuk hogere framerates haalt dan de Core i9-10900K van Intel. De gegevens in kwestie zijn gelekt door Twitter-gebruiker APISAK:

Wel zit er een verschil van 16GB RAM tussen de twee processors in deze vergelijkende benchmark, wat enige invloed kan hebben op de resultaten.

Verwacht wordt dat de Ryzen 7 5800X ergens tussen de $350 en $400 gaat kosten, op 8 oktober kondigt AMD hun nieuwe Zen3-processor aan.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.