Meer in-game benchmarks RTX 3080 gelekt


Recent zijn er nieuwe in-game benchmarks van de nieuwe RTX 3080 gelekt. Een inmiddels verwijderde video laat een aantal testen zien in diverse populaire games.

Nadat de eerste benchmarks van de RTX 3080 bekend werden zijn er weer nieuwe testresultaten gelekt ongeveer een week voor de launch van deze nieuwe serie videokaarten. In deze gelekte video is onder andere te zien dat de RTX 3080 in de games Control 100 fps gemiddeld en in Death Standing 170 fps haalt op 4K met DLSS ingeschakeld. DLSS is een techniek om in games de beeldkwaliteit te verbeteren, volgens NVIDIA zelfs om 1080P op te schalen naar 4K.

Met DLSS uitgeschakeld haalt de GPU iets lagere framerates van gemiddeld 60 fps bij Control en 120 fps bij Death Stranding. Maar ook bij Forza Horizon 4 en Shadow of the Tomb Raider haalt de RTX 3080 gemiddeld boven de 100 fps op 4K. In de volgende video zijn de testen te zien. De echtheid van de video is niet bevestigd, al laat het wel resultaten zien die volgen naar wat NVIDIA claimt qua prestaties.

https://youtu.be/CE6LkdXCAZw?t=431

Vanaf 17 september zijn de eerste videokaarten met RTX 3080 verkrijgbaar, de Nederlandse prijzen zullen rond de 720 euro liggen.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.