Micron Technology maakt nieuwe geheugenuitbreidingsmodules beschikbaar voor klanten en partners


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Micron Technology

Micron Technology, heeft bekendgemaakt dat de Micron CZ120-geheugenuitbreidingsmodules nu beschikbaar zijn als voorbeelden voor klanten en partners. Deze modules zijn verkrijgbaar in 128 GB en 256 GB capaciteiten en maken gebruik van de E3.S 2T-vormfactor met een PCIe Gen 5 x8-interface. De CZ120-modules bieden tot 36 GB/s lees/schrijfbandbreedte en versterken standaard servers wanneer extra geheugencapaciteit en bandbreedte nodig zijn. Ze voldoen aan de Compute Express Link (CXL) standaarden en ondersteunen volledig de CXL 2.0 Type 3 standaard. De CZ120 maakt gebruik van een unieke dual-channel geheugenarchitectuur en Micron’s hoogvolume DRAM-productieproces, waardoor het een hogere modulecapaciteit en verhoogde bandbreedte levert. Toepassingen zoals AI-training, SaaS-toepassingen, in-memory databases en high-performance computing kunnen profiteren van de verbeterde geheugencapaciteit.

Micron benadrukt de samenwerking met Intel en AMD om de acceptatie van de CXL-standaard te bevorderen. Intel test de CZ120-modules op hun Xeon Scalable-processors en platforms, terwijl AMD positieve resultaten ziet in TPC-H benchmarkprestaties in vergelijking met alleen DRAM. Gekwalificeerde klanten en partners kunnen profiteren van het Micron Technology Enablement Program (TEP), dat ondersteuning biedt bij CXL-ontwerpen en technische bronnen aanreikt.

De hoge capaciteit CZ120-modules van Micron, gebaseerd op CXL, stellen servers in staat om te voldoen aan de eisen van werklasten met meer geheugen en lage latentie. Dit vertaalt zich in aanzienlijk betere prestaties en een hogere geheugenbandbreedte zonder de noodzaak van extra servers. Dit draagt bij aan kostenbesparingen voor datacenter-toepassingen. Al met al zet Micron zich in voor de verdere ontwikkeling en acceptatie van CXL-geheugen om te voldoen aan de groeiende eisen van moderne datacenters.Bronnen: Micron Technology

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?