MMD lanceert nieuwe Philips M5000-serie monitors voor gamers


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MMD Monitors

Gamers evolueren, en dat geldt ook voor hun benadering van gaming. Intense pc-gaming blijft een favoriete activiteit na het werk, maar de horizon van veel gamers breidt zich ook uit naar next-gen console-gaming. Om aan deze eisen te voldoen, brengt de nieuwe Philips Monitors M5000-serie intensiteit en details naar de concurrentie, wat de game ook is: de Philips 27M1N5200PA biedt snelle gameplay voor eSports op een 27” (68,5 cm) Full HD Fast IPS-paneel, terwijl de Philips 32M1N5800A biedt een optimale beeldkwaliteit dankzij het 31,5-inch (80 cm) 4K UHD IPS-scherm.

Ultrasnelle verversingssnelheid voor een hoofdrolspeler in actie
De Philips 27M1N5200PA biedt intense gameplay dankzij zijn hoogwaardige functies, waardoor hij perfect is voor actiegerichte competitieve games zoals multiplayers. Deze gamers hebben schermen nodig met vertragingsvrije en ultravloeiende maar toch scherpe en gedetailleerde beelden. Met de ultrasnelle 240 Hz verversingssnelheid gaat er geen frame verloren in het heetst van de wedstrijd, terwijl de 0,5 ms MPRT vegen en onscherpte effectief elimineert en scherpe, nauwkeurige beelden levert. Om scheurvrije gameplay met lage latentie volledig te bereiken, beschikt deze monitor ook over FreeSync premium en een lage invoervertraging om de game-ervaring verder te verbeteren.

Het 16:9 Full HD Fast IPS-paneel waarmee de Philips 27M1N5200PA is uitgerust, zorgt voor scherpe en gedetailleerde beelden met een hoge kleurnauwkeurigheid voor de visuele ervaringen. “De prestaties zijn de belangrijkste drijfveer bij het ontwikkelen van een van onze gamingmonitoren. Het is de sleutel tot het maken van echte verschillen in uw spelervaring en het maximaliseren van uw mogelijkheden. Deze monitor is ideaal voor snelle games, dankzij het Fast-IPS-paneel met een ultrahoge verversingssnelheid van 240 Hz, een responstijd van 1 ms GtG-pixel, geweldige kijkhoeken en een helderheid van 400 nits”, aldus Cesar Acosta, Gaming Product. Manager bij MMD Monitors & Display.

4K, 144Hz en HDMI2.1 voor alle toekomstige uitdagingen
De Philips 32M1N5800A is een toekomstbestendige hybride gaming-monitor die inspeelt op de meest recente innovaties in de sector. Dit model voldoet aan de behoefte aan snelle pc-gaming en next-gen consoles, dankzij de toevoeging van HDMI 2.1-connectiviteit. Gamers kunnen ervoor kiezen om intense pc-games te spelen en te genieten van alle voordelen van de snelle verversingssnelheid van 144 Hz, of het meeste uit de nieuwste consoles te halen met een verversingssnelheid van 120 Hz bij 4K UHD-resolutie. De gameplay is altijd soepel dankzij de snelle respons van 1 ms (GtG) en Adaptive Sync, en bijna volledig vertragingsvrij dankzij de lage invoervertraging.

De Philips 32M1N5800A levert nauwkeurige en rijke beelden met UltraClear 4K UHD (3840×2160) resolutie en Ultra Wide-Color-technologie voor levendige foto’s en media die tot leven komen. Dit model is ook DisplayHDR 400 VESA-gecertificeerd.

Uitgebreide maar ergonomische opstellingen
De Philips 32M1N5800A beschikt ook over MultiView, voor actieve dubbele verbinding en weergave, ideaal voor zelfs de meest complexe multitasking en het instellen van meerdere apparaten. Beide modellen hebben een driezijdig frameloos ontwerp en SmartErgoBase, een ergonomische metalen standaard die slim kabelbeheer mogelijk maakt, wat essentieel is voor een schone en visueel aantrekkelijke gaming-opstelling.

Maar er is meer aan deze basis, want het comfort van de gamers is niet vergeten. Deze monitorvoet maakt aanzienlijke mensvriendelijke ergonomische aanpassingen mogelijk (inclusief hoogte-, draai-, kantel- en rotatiehoekaanpassingen) om de fysieke belasting van lange gameplays te verlichten. Urenlang gamen kan ook een aanzienlijke impact hebben op de ogen. Daarom hebben deze modellen de LowBlue-modus en Flicker-free voor een kijkervaring die prettig is voor de ogen.

Met de hedendaagse hygiëne in het achterhoofd, heeft de 32M1N5800A ook een SIAA-gecertificeerd oppervlak met antibacteriële behandeling, die de hechting en groei van bacteriën op de behuizing van de monitor vermindert, wat extra gemoedsrust biedt, overal waar hardware wordt gedeeld.

Prijzen en beschikbaarheid
MMD stelt de Philips 27M1N5200PA vanaf vandaag verkrijgbaar met een adviesprijs van €419. De grotere 32M1N5800A zal deze maand nog volgen met een prijskaartje van €899.Bronnen: MMD Monitors

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.