Mobiele Intel Arc A730M presteert beter dan RTX 3070


In pas verschenen Time Spy-benchmarkresultaten is de nieuwe mobiele Arc A730M van Intel verschenen. Deze nieuwe grafische chip zal binnenkort gebruikt worden voor verschillende gaminglaptops in Europa, en is het moment wel al in China verkrijgbaar. De behaalde score in de Time Spy-tool laat zien dat de Arc A730M beter scoort dan de mobiele RTX 3070 en RTX 2080, en bijna gelijk aan de Ti-versies van deze kaarten.

Het is belangrijk om te weten dat deze benchmarkresultaten geen garanties geven voor gaming performance, dit kan uiteindelijk veel gaan verschillen.

Intels Arc A730M heeft 24 Xe-cores, 384 Execution Units en 12GB GDDR6-grafisch geheugen op een 192 bit-bus. Het vermogen zal rond de 100W gaan liggen, al is dat nog niet helemaal zeker.Bronnen: 9550Pro

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.