Mobiele RTX 30-serie GPU’s voor laptops gelekt


Op Twitter zijn de mogelijke mobiele modellen van de RTX 30-serie videokaarten verschenen. Op zijn vroegst worden deze grafische chips volgend jaar verwacht.

Uit de tweet zou onder andere blijken dat de eerste specificaties van de RTX 30-serie videokaarten voor laptops al in de rondgang zijn. Deze grafische chips zouden een geoptimaliseerde kloksnelheid en lager TDP krijgen zodat deze kunnen functioneren in gaminglaptops, waar vermogen en batterijduur een belangrijke rol spelen.

Qua modellen wordt er een RTX 3080, RTX 3070 en RTX 3060 verwacht deze laatste zowel als Max-Q en Max-P variant. Max-Q is gericht op efficiëntie waar Max-P voor performance gemaakt is. Van zowel de RTX 3070 als 3080 zien we geen Max-P variant, wat kan betekenen dat deze te veel vermogen vragen voor een mobiel apparaat zoals een laptop, wel komen deze als Max-Q beschikbaar.


De mobiele versies van de RTX 30-videokaarten worden komend jaar tijdens CES 2021 verwacht.Bronnen: Haruzake5719 (via Twitter), WCCFTech, Gigglehd

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.