Mobiele RTX 3070 voor laptops verschenen


In een afbeelding is de nieuwe mobiele variant van de RTX 3070 verschenen. Deze nieuwe videochip zal voornamelijk voor laptops geproduceerd worden en zal waarschijnlijk tijdens CES 2021 aangekondigd worden.

Tijdens alle gekte rond de nieuwe RTX-videokaarten van NVIDIA heeft Videocardz.com een nieuwe foto van NGA gespot wat duidt op een mobiele versie van de RTX 3070, welke geschikt zal zijn voor laptops.

Op de afbeelding is onder andere het typenummer GN20-E5-A1 te zien wat duidt op dezelfde chip die de desktop RTX 3070 gebruikt, namelijk de GA104. Dit zou kunnen betekenen dat de mobiele variant intern vrijwel gelijk zal zijn. Op de afbeelding is verder ook 8GB GDDR6-geheugen te zien, wat ook gelijk is aan de desktop RTX 3070.


Verwacht wordt dat de nieuwe RTX 30-mobile series tijdens CES 2021 geïntroduceerd zullen worden, wat halverwege januari 2021 plaats zal vinden.Bronnen: Videocardz.com, NGA

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.