Mogelijk Intel NUC 12 verschenen met DG2-GPU en Alder Lake CPU


Op het Chinese forum Weibo zijn mogelijke specificaties van Intels nieuwe NUC verschenen, de NUC 12 Enthusiast. Intels NUC-serie bestaat uit compacte systemen, beschikbaar in modellen voor zowel grafisch veeleisende gebruikers, als voor simpele Office-taken.

De NUC in kwestie zou volgens een screenshot beschikken over ‘Discrete Graphics’ met 8GB, 12GB of 16GB GDDR6-geheugen, wat vermoedelijk om Intels toekomstige DG2-grafische kaarten zou gaan. Daarbij wordt de NUC 12 zeer waarschijnlijk uitgerust met Intels Alder Lake-serie processors. Intern is er ruimte voor in totaal drie M.2 22×80-sloten en dual channel DDR4-sloten met ondersteuning tot 64GB met maximaal 3200MHz.

Ook Thunderbolt 4, WiFi 6E en Bluetooth 5.0 zullen standaard op de NUC 12 Enthousiast beschikbaar komen. Verdere vermoedelijke specificaties zijn in bovenstaande afbeelding te zien.

Intel heeft zelf officieel nog niet de NUC 12-serie aangekondigd, al is het wel aannemelijk dat dit in de nabije toekomst gaat gebeuren. Daarbij zullen de Intel Alder Lake-CPU’s hoogstwaarschijnlijk pas in het komende jaar aangekondigd worden, net als de DG2-grafische chips.Bronnen: Weibo

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.