Mogelijke nieuwe Ryzen 5600 non-X verschenen


Een variant op de nieuwe Ryzen 5000-serie is mogelijk verschenen. De Ryzen 5 5600 zal een goedkopere lager geklokte variant op de 5600X worden.

In een tweet zijn mogelijk nieuwe details bekend gemaakt over een nieuwe Ryzen-processor. Onder andere wordt een richtprijs van $220 genoemd en dat deze processor begin komend jaar verkrijgbaar zal worden.

De Ryzen 5 5600 zal beschikken over vrijwel dezelfde specificaties als de reeds aangekondigde 5600X, maar met lagere kloksnelheden en hoogstwaarschijnlijk een lager TDP. Specificaties van de andere processors zijn wel al bekend gemaakt tijdens een event van AMD:


De vermoedelijke prijs van $220 ligt zo’n $80 onder de prijs van de Ryzen 5 5600X, en is daarmee een stuk voordeliger. Wanneer deze processor precies officieel aangekondigd gaat worden is nog niet bekend, wel zal deze in het eerste kwartaal van het komende jaar leverbaar worden.Bronnen: Haruzake5719, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.