Mogelijke specificaties RX 6000-GPU’s gelekt


Op de website van Newegg Insider is een lijst met mogelijke specificaties van de nieuwe AMD Radeon RX 6000-series gepubliceerd. Onder andere de RX 6900 XT wordt genoemd.

Inmiddels is de afbeelding op de website van Newegg niet meer te vinden, maar Videocardz.com heeft de afbeelding recent gepubliceerd. In de tabel zijn specificaties van de RX 6700, de 6800 en de 6900 XT te vinden. Onder andere blijkt dat de videokaarten over respectievelijk 6GB, 12GB en 16GB gaan beschikken, en TDP’s hebben van 150W, 200W en 300W.


Hoewel deze lijst niet bevestigd is, zijn de specificaties wel in lijn met recent gepubliceerde leks over deze nieuwe videokaarten. Op 28 oktober geeft AMD een launch-event, daar verwachten we meer informatie.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.