Mountain Everest 60 review


Als een groot fan van 60 procent toetsenborden vanwege mijn voorliefde voor Valorant keek ik enorm uit om met de Everest 60 aan de slag te gaan. Een strak toetsenbord met focus op betere switches dan je op de meeste borden vindt, plus nog wat handige extras. De Everest 60 kost momenteel 130 euro, maar was onlangs voor 100 euro te vinden, en recent zelfs voor 80 euro. Hou dat in je achterhoofd als je deze overweegt.


Het bord


Een 60 procent toetsenbord oogt naar mijn mening altijd strak en rustig op je bureau, het is dan ook fijn als er rustige switches in zitten. Dit toetsenbord is uitgerust met Factory lubed switches die erg goed voelen en ook stil zijn, ook zijn de toetsen erg stabiel vergeleken met de meeste gaming toetsenborden.

Het onderste deel van het frame is gemaakt van plastic en is afgetopt met een stevige aluminium, hierdoor voelt hij erg stevig aan en is er nauwelijks beweging mogelijk. Dit bord heeft meerdere magnetische voetjes waarmee je de hoogte in kan stellen, en zo blijft hij ook extra stevig liggen.

Het bord heeft een USB-C naar USB-A connectie kabel, de kabel heeft 3 verschillende aansluitpunten in het bord zodat je je kabel makkelijk kan neerleggen hoe het voor jou fijn is. In het bord is ook RGB te vinden die aan te passen is via het Everest Base camp programma. De RGB implementatie is netjes, zonder te overdrijven, en spreekt mij erg aan.
Extra toevoeging


Wat dit toetsenbord zo bijzonder maakt is dat je een extra numpad toevoeging kan aanschaffen. Deze toevoeging werkt erg simpel en is snel te installeren, ook is deze zowel aan de rechter als aan de linker kant te installeren. Je sluit hem aan doormiddel van en ingebouwde USB-C aansluiting in een van de zijdes te stoppen en voilà je hebt een numpad er bij.


Er zit wel wat speling in, wat een beetje af doet aan het hyper degelijke van de rest van het bord. Je moet dit dus echt zien als een extra die je soms gebruikt, bijvoorbeeld tijdens een weekendje administratie. Als je altijd een numpad nodig hebt koop je beter een full size bord, maar als je er af en toe ééntje nodig hebt is dit een mooie optie.


Conclusie


Als je op zoek bent naar en strak en betaalbaar 60 procent toetsenbord dan lijkt mij dit een erg goede optie, voor rond de 130 euro (vaak nog minder) heb je een strak en kwalitatief goed toetsenbord op je bureau liggen die erg positief opvalt met de bouwkwaliteit, de fijne switches en vooral de stilte; de meeste gaming toetsenborden zijn echt veel luider. Ben je geïnteresseerd in de extra numpad dan betaal je nog eens 50 euro extra, wat begrijpelijk maar ook wel fors is. Het een toetsenbord zonder verdere toeters en bellen maar het bevat in mijn optiek alles wat je nodig hebt als je een degelijke 60 procenter zoekt, en stiekem ook niet zonder numpad kan. Hou alleen de aanbiedingen in de gaten, want hoewel hij erg redelijk is op 130 euro is hij in de aanbieding zelfs één van de beste borden die je je kan wensen zonder dat je in de nog veel duurdere custom borden wereld beland.


Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?