MSI bevestigt lancering Rocket Lake processors in maart


Volgens een post van MSI’s officiële account op het Zuid Koreaanse forum Danawa zou de productie van de nieuwe Intel Rocket Lake-S processors starten in maart van dit jaar. Eerdere berichten hebben hier al op gehint, maar dit is voor het eerst dat er een bericht van verschijnt waarin een fabrikant dit bevestigd. Zo zullen de processors vrijgegeven worden voor het einde van maart, met leveringen vanaf waarschijnlijk april.

Deze nieuwe Rocket-Lake architectuur gaat een verbeterde core-structuur bieden met een betere IPC. Ook zouden de processors ondersteuning krijgen voor PCIe 4.0 en op grafisch gebied wordt het platform voorzien van Intel UHD Xe Graphics, althans de versies met ingebouwde graphics. Verder biedt de nieuwe architectuur ondersteuning tot 8 cores en 16 threads, in tegenstelling tot zijn voorganger welke tot 10 cores en 20 threads ondersteund.Bronnen: Harukaze

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.