MSI brengt drietal RTX 3090 Ti-grafische kaarten uit


Na een lange periode is de lancering van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti eindelijk achter de rug, net op tijd voor de fabrikanten om hun eigen versies van deze kaart uit te brengen met custom koelers. Na ASUS en GIGABYTE is het nu tijd voor MSI om een eigen model uit te brengen van deze krachtpatser. Ook MSI noemt nog geen adviesprijzen, welke naar alle waarschijnlijkheid bij zo’n 3000 euro zullen beginnen.

Begin persbericht van MSI

Als toonaangevend merk in True Gaming-hardware kondigt MSI nieuwe grafische kaarten aan die worden aangedreven door NVIDIA®’s nieuw gelanceerde GeForce® RTX™ 3090 Ti GPU. SUPRIM, GAMING TRIO en BLACK TRIO vormen de MSI GeForce RTX 3090 Ti grafische kaartserie, de krachtigste kaarten uit de MSI GeForce RTX 30-serie. Al onze nieuw aangekondigde grafische kaartproducten zijn gebouwd met de essentiële eigenschappen van MSI en hebben uitstekende koeling, geoptimaliseerde printplaatontwerpen en de nieuwste componenten voor grafische kaarten.

De GeForce RTX 3090 Ti is ontworpen voor de meest veeleisende gamers, contentmakers en datawetenschappers en beschikt over een recordbrekende 10.752 CUDA-cores en beschikt over 78 RT-TFLOP’s, 40 Shader-TFLOP’s en 320 Tensor-TFLOP’s aan kracht. En hij zit boordevol 24 GB van het snelste 21 Gbps GDDR6X-geheugen, met een geheugenbandbreedte van 1 TB/s.

SUPRIM-serie
De SUPRIM-kaarten zijn gebouwd rond de GeForce RTX 3090 Ti en zijn ontworpen voor prestaties, efficiëntie en prestige. Gekoeld met TRI FROZR 2S, MSI’s meest geavanceerde luchtkoelsysteem, wordt warmte effectief afgevoerd van kritieke boardcomponenten met TORX FAN 4.0, tot 8 Core Pipes, Airflow Control-vinnen en een koperen basisplaat. Geborsteld aluminium aan de buitenkant van de koeler en de achterplaat geven een gepantserde esthetiek terwijl de lengte van de kaart wordt versterkt. RGB Mystic Light stroomt met miljoenen kleuren en een reeks aanpasbare dynamische verlichtingsopties zullen de toeschouwers verblinden. Met Dual BIOS kunnen gebruikers met een druk op de knop snel kiezen voor een laag geluidsniveau of voor extra prestaties.

GAMING TRIO-serie
De nieuwste MSI GAMING TRIO-serie erft veel beproefde functies van de line-up met als doel een geweldige balans te bieden tussen prestaties, koeling en geluidsarm. Toonaangevend is het uitstekende TRI FROZR 2 thermische ontwerp om het stroomverbruik van de beestachtige GeForce RTX 3090 Ti te temmen. TORX Fan 4.0-ontwerp met paren ventilatorbladen die aan elkaar zijn gekoppeld om de luchtstroom in het koellichaam te concentreren. Een grote koperen bodemplaat zorgt voor een betere warmteafvoer voor VRAM. Een achterplaat met matte afwerking versterkt niet alleen de grafische kaart, maar zorgt ook voor passieve koeling door thermische pads. Een ingesloten metalen anti-buigplaat voegt meer kracht toe aan de belangrijkste delen van de kaart. Mystic Light siert de buitenkant van de grafische kaart en verlicht de kleuren synchroon met de rest van de pc via Mystic Light Sync en Ambient Link, allemaal bestuurd met het MSI Center-softwarehulpprogramma.

BLACK TRIO
De MSI BLACK TRIO maakt de MSI GeForce RTX 3090 Ti line-up nog steviger, en houdt vast aan de iconische esthetische look en het indrukwekkende thermische ontwerp. De nieuwe toevoeging wordt ook geleverd met de TORX Fan 4.0-eigenschap met paren ventilatorbladen die aan elkaar zijn gebonden met een buitenste schakel, waardoor een rand wordt gevormd die de luchtstroom in het bijgewerkte TRI FROZR 2-koelsysteem concentreert. Bovendien maken de versterkende metalen achterplaat en de stevige industriële esthetiek deze grafische kaart ideaal voor elke taak.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.