“MSI brengt high-end Z690 Godlike-moederbord uit voor $2100”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

Toen Intel de 12e generatie Core-processors lanceerde en meteen veel aandacht kreeg, bracht MSI ook veel moederborden uit voor verschillende toepassingen. Het beste moet echter nog komen tot nu toe. Vandaag is het laatste lid van het Z690-platform hier. Het enige bord om ze allemaal te regeren – MEG Z690 GODLIKE.

Het belangrijkste doel van GODLIKE voor de eindgebruikers is duidelijk, ontworpen voor de beste prestaties en ervaring, mogelijk gemaakt door werkelijk opmerkelijke systemen. Of het nu gaat om recordbrekende overklokken, ultra-customization van ARGB-verlichting met touch control LCD-dashboard, of gewoon de wens om het krachtigste systeem te bouwen dat denkbaar is, de MEG Z690 GODLIKE staat ongeëvenaard aan de top van alle Z690-moederbordmogelijkheden.

Eén universum gemaakt met premium koeling
Het is bedekt met een donker, diep en volledig aluminium koellichaam met een driehoekig rasterpatroon. De verlichtende drakennevel met gehard glas onthult de kracht met een kolom van geloof en meteoor RGB-effect. De MEG Z690 GODLIKE symboliseert de eindeloze kracht van het ene universum, klaar voor elke uitdaging.

Onder zijn krachtige uiterlijk zijn er meerdere gepatenteerde koeloplossingen waarvoor een aanvraag is ingediend. De Dual Cross Heat-pipe verbindt twee MOS-koellichamen, terwijl het exclusieve Wavy Fin Design met 7W/mK Thermal Pad een geweldig oppervlak biedt voor warmteafvoer. Het magnetische dubbelzijdige M.2-schild Frozr verlaagt effectief de hoge snelheid M.2-temperatuur die gamers helpt te genieten van de extreme prestaties terwijl ze de laagste bedrijfstemperatuur hebben.

M-Vision-dashboard
Het is uitgerust met het eerste ingebouwde aanraakbare LCD-scherm in de branche. Het 3,5-inch IPS LCD-paneel op het moederbord biedt het volgende niveau van systeemdiagnostiek: hardwarebewaking, foutopsporingscodes lezen, andere nuttige informatie vinden en zelfs uw beeldscherm aanpassen met speciale MSI-software. Bovendien maakt de aanraakbare functie systeembediening mogelijk, verfijnt gecompliceerde pc-instellingen en activeert zelfs de Windows-functie met aanpassing in één aanraking.

Het M-Vision Dashboard verbindt het moederbord met zijn eenvoudig te demonteren magnetische ontwerp. Bovendien kan het dashboard, eenmaal verbonden met de GODLIKE USB-poort aan de achterkant, onafhankelijk werken. U kunt het dashboard voor uw koffer, op uw bureau plaatsen of aan uw monitor plakken voor gemakkelijke toegang. Met slechts één aanraking kreeg uw pc-bediening een geheel nieuw formulier.

Extreme Power-oplossing en opslagprestaties
De MEG Z690 GODLIKE beschikt over de top-direct power-oplossing, Direct 20+2 Phases met 105A Smart Power Stage-voedingsontwerp, dubbele 8-pins voedingsconnectoren met exclusieve Core Boost-technologie en 8 Layer Server Grade met 2oz Copper PCB. Dit maakt hem des te meer klaar om de nieuwste processors tot het uiterste te drijven!

De ongelooflijke on-board 6x M.2-connectoren voor maximale opslagprestaties met één Lightning Gen 5-oplossing stellen gamers in staat om supersnelle gamesnelheid te krijgen. Versterkt door magnetische dubbelzijdige M.2 Shield Frozr, kunnen de M.2 SSD’s koeler en sneller zijn.

De ultieme prestatie
GODLIKE beschikt over tonnen van de nieuwste technologie om elke uitdaging aan te gaan. On-board 10G Super LAN, WI-FI 6E-oplossing met MSI LAN Manager, Dual Thunderbolt 4, USB 4.0, Dual Lightning PCIe 5.0-slots, nieuwste DDR5-geheugen, Dual Front USB 3.2 Gen 2×2 20G Type-C, Audio Boost 5 HD en MSI Center-software biedt u allemaal de “GODLIKE” -prestaties.

Limited Edition – Veel accessoires
Er is slechts een beperkte oplage van dit meesterwerk. Voor degenen die de MEG Z690 GODLIKE willen aanschaffen, bieden we als waardering een kwalificatie met prioriteit aan degenen die eerder een vorige generatie GODLIKE-moederbord of een MSI RTX 3080- of 3090-serie grafische kaart hebben gekocht. De limited-edition wordt geleverd met een MEG CORELIQUID S360 vloeistofkoeler, 2X KINGSTON FURY BEAST DDR5 16G-geheugen en tonnen lidmaatschapsbeloningen. Kijk hier voor meer aankoopinformatie.

Prijzen en beschikbaarheid
MSI stelt de MEG Z690 Godlike binnenkort verkrijgbaar met een adviesprijs van maar liefst $2100 USD. Wat de prijs in euro’s zal zijn is nog niet bekend, maar het zal ongetwijfeld niet onder de €2000 gaan liggen.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.