MSI brengt nieuwe CLUTCH GM41-gamingmuis uit voor kleine handen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI heeft 2 nieuwe toevoegingen aangekondigd in de serie lichtgewicht gamingmuizen: de CLUTCH GM31 LIGHTWEIGHT WIRELESS en CLUTCH GM31 LIGHTWEIGHT (bedrade versie). Als opvolger van de CLUTCH GM41 LIGHTWEIGHT WIRELESS is de CLUTCH GM31 LIGHTWEIGHT WIRELESS beter geschikt voor gamers met kleine tot middelgrote handen. De CLUTCH GM31 LIGHTWEIGHT WIRELESS zit boordevol functies, waaronder ultramoderne draadloze technologie met lage latentie, een batterijduur tot 110 uur, een oplaadstation en andere verschillende functies die je gameplay een boost geven.

Lichtgewicht, klein en toch ergonomisch
Gebruikmakend van hetzelfde lichtgewicht plastic materiaal als zijn voorganger, weegt de CLUTCH GM31 LIGHTWEIGHT WIRELESS een ultralicht gewicht van 73 g. Dit resulteert in snelle maar moeiteloze bewegingen, wat zorgt voor een uitstekende gameplay bij elke beweging. Het kleine ergonomische chassis maakt de muis een betere keuze voor gamers met kleine tot middelgrote handen en biedt uitstekend comfort bij de meeste gripstijlen. Het beschikt ook over 100% pure PTFE-muisschaatsen van gamingkwaliteit met een oppervlaktestructuur in één richting en dubbel uitgesneden randen die elke beweging sneller en nauwkeuriger maken.

Snellere en handige draadloze ervaring
De CLUTCH GM31 LIGHTWEIGHT WIRELESS is uitgerust met de nieuwste draadloze 2.4G-technologie en verzendt invoer met een snelheid van slechts 1 ms, wat resulteert in soepele en stabiele muisbewegingen tijdens de wedstrijd. De batterij gaat tot 110 uur mee op een volle lading. Het meegeleverde oplaadstation maakt een handige en gebruiksvriendelijke oplaadervaring mogelijk door de muis er eenvoudig op te plaatsen. Gamers die sneller terug willen naar de game, kunnen de muis 10 minuten opladen om tot 7 uur batterijduur te krijgen. Als alternatief kunnen ze verder spelen door de meegeleverde USB type-C-kabel rechtstreeks op de muis aan te sluiten. De geleverde levensduur van de batterij kan variëren, afhankelijk van het gebruik en de omgevingsomstandigheden.

De CLUTCH GM31 LIGHTWEIGHT WIRELESS is gebouwd rond een PIXART PAW-3311-sensor met een gevoeligheid van 12.000 DPI en bewegingsregistratie van 300 IPS. Aan de onderkant van de muis bevindt zich een DPI-schakelaar met duurzame OMRON-schakelaars onder de linker- en rechterknop die meer dan 60 miljoen klikken meegaan. MSI Center-software wordt ondersteund en kan worden gebruikt om verschillende muisinstellingen aan te passen.

De muis wordt geleverd met een USB-dongle, een speciaal oplaadstation en een extra Type-C naar Type-A FRIXIONFREE-KABEL voor bekabeld gamen. Op de muis doet een verzonken kanaal waar een USB-kabel direct kan worden aangesloten dienst als opslag voor de USB-dongle tijdens het reizen.

De CLUTCH GM31 LIGHTWEIGHT WIRELESS is per direct verkrijgbaar voor ongeveer 70 euro. De bedrade variant is te koop vanaf €40.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.