MSI brengt pre-build MEG Trident X2-computer uit met RTX 40-GPU


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI lanceert de MEG Trident X2 met de nieuwste 13e generatie Intel-processor en NVIDIA® GeForce RTX™ 40-serie grafische kaart. Deze lancering richt zich op “Play Unbound”. Deze gaming-desktop is uitgerust met de Intel® Core™ i9-processor en profiteert van een prestatieverbetering van 41% in vergelijking met de vorige generatie. Met de RTX™ 40-serie die is uitgerust met de nieuwste vierde generatie Tensor Cores, derde generatie RT Cores en nieuwe streaming multiprocessors, zijn de framesnelheidprestaties van games ook aanzienlijk verbeterd. Gamers kunnen spelen met 100 frames onder 4K-beeldkwaliteit en met ingeschakelde speciale effecten. Ontworpen om de prestaties van de volgende generatie volledig vrij te maken, heeft MSI’s exclusieve HMI (Human Machine Interface) ook een belangrijke upgrade ingeluid. Naast de originele intuïtieve bediening, een 4,5-inch touchscreen en G.I. functie zijn ook toegevoegd.

Deze MEG Trident X2 is niet alleen uitgerust met de eersteklas i9-13900K-processor en RTX™ 4090 grafische kaart, maar wordt ook geleverd met MSI’s exclusieve Silent Storm Cooling 3-warmteafvoertechnologie, die de warmte die wordt gegenereerd door componenten effectief kan verminderen . Het Air Baffle-ontwerp kan de omringende koude lucht effectief verzamelen en voorkomen dat de overtollige warmte in het chassis terugstroomt naar de grafische kaart. Het wordt aangevuld door het omgekeerde ontwerp van het moederbord, zodat de grafische kaart bovenaan wordt geplaatst om eerst door de koude lucht te worden gekoeld.

De warmte van de processor wordt afgevoerd door een vloeistofkoeler van 280 mm, terwijl de luchtstroom van de voeding het principe van “in en uit” handhaaft, zodat de temperatuur snel kan worden afgevoerd. Door het bovengenoemde unieke ontwerp voor warmteafvoer is het interne systeem in 3 delen verdeeld. Door de gescheiden luchtkamers kan elk onderdeel een betere warmteafvoer hebben. Het exclusieve koelontwerp van de MEG Trident X2 kan de efficiëntie van de warmteafvoer met ongeveer 13% verhogen in vergelijking met systemen met traditionele ontwerpen. Dankzij het uitstekende warmteafvoerontwerp kunnen de spelprestaties in de “Use Scenario”-functie van MSI Center worden verbeterd door over te schakelen van de gebalanceerde modus naar de extreme prestatiemodus voor een prestatieverbetering van 8%.

MSI’s exclusieve HMI-technologie introduceert een 4,5-inch IPS-aanraakscherm en combineert dit met de G.I. functie van MSI-gamingmonitors, waardoor gamers een meer unieke game-ervaring krijgen. Gamers kunnen via het HMI 2.0-paneel systeeminformatie zoals game-FPS rechtstreeks observeren, waardoor het gebruik van software van derden overbodig wordt. Gamers kunnen de game ook met één aanraking starten en de Game-modus activeren, zodat verlichting, prestaties en geluidseffecten in één stap op hun plaats zijn. MSI-gamingmonitors kunnen ook worden bediend via de functies van HMI 2.0, zoals Smart Crosshair, Optix Scope en Night Vision, of de helderheid aanpassen, om het ongemak van het gebruik van een 5-weg joystick-navigator of pop-up OSD te voorkomen.

De MEG Trident X2 is ook uitgerust met de nieuwste transmissiespecificaties, zoals DDR5-geheugen of PCI-e 5.0 SSD-slot. waardoor gamers allemaal games kunnen spelen op het hoogste prestatieniveau. Op het gebied van voedingen kan de nieuwste ATX 3.0 1000W-voeding voldoen aan de prestatie-eisen van de RTX™ 4090. De nieuwste 12VHPWR-connector en 16-pins kabel worden gebruikt om de voeding stabieler te maken.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.