MSI brengt vernieuwde Clutch GM51-gamingmuizen uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI heeft een nieuwe muis aangekondigd: de CLUTCH GM51-serie, die een bekabelde en draadloze variant bevat. Als opvolger van de CLUTCH GM41/GM31 delen de gamingmuizen van de CLUTCH GM51 LIGHTWEIGHT-serie hetzelfde exterieurontwerpconcept en volgen ze de bekende GM50-serie handvorm op met verdere verbeteringen.

Het CLUTCH GM51 Lightweight Series maakt gebruik van een lichtgewicht structuur die tot 25% extra plastic vermindert. Het beschikt ook over een ergonomische handvorm die behendige prestaties biedt terwijl vermoeidheid wordt verminderd en de game-ervaring wordt verbeterd. De zijgrepen zijn ontworpen met de gepatenteerde MSI Diamond LightGrips met een dubbel geïnjecteerd antislipoppervlak met diamantpatroon waarmee gamers de muis stevig in de hand kunnen houden, terwijl unieke RGB-verlichting wordt getoond. Zowel de bekabelde als de draadloze versie zitten boordevol geavanceerde technologie die ongeëvenaarde spelprestaties levert.

De CLUTCH GM51 LIGHTWEIGHT WIRELESS heeft een verscheidenheid aan functies die gamers de best mogelijke prestaties bieden. De muis weegt slechts 85 gram, heeft een maximale DPI van 26000, 650 IPS bewegingsregistratie, 50G versnelling dankzij de eersteklas PixArt PAW-3395 optische sensor en de nieuwste 2.4G draadloze technologie – MSI SwiftSpeed. Drie verschillende verbindingstypes bieden de muis veel veelzijdigheid; MSI SwiftSpeed biedt een ultrastabiele verbinding met lage latentie, Bluetooth-verbinding voor verschillende platforms en een bekabelde verbinding. De muis ondersteunt ook twee geavanceerde oplaadoplossingen, waaronder MSI Snap Charging (bedraad) dat een 3 keer snellere oplaadervaring biedt, terwijl het meegeleverde MSI Charging Dock een handige standaard oplaadoplossing biedt door de muis erop te plaatsen. Uitgerust met een 550 mAH-batterij met hoge capaciteit, bereik je tot 150 uur batterijduur na één keer opladen wanneer verbonden via de 2.4G draadloze verbinding van MSI SwiftSpeed.

De CLUTCH GM51 LIGHTWEIGHT is de perfecte oplossing voor een bedrade gamingmuis. Met een gewicht van slechts 75 g is de muis ook uitgerust met een hoogwaardige PixArt PAW-3395 optische sensor die een maximum van 26.000 DPI, 650 IPS-bewegingsregistratie en 50G-versnelling biedt voor een soepelere gameplay-ervaring. Met de nieuwste ultrasnelle microcontroller overtreft de muis de industriestandaard 1000Hz Polling-snelheid. Het bereikt een echte polling-snelheid van 8000 Hz voor meer dan 8 keer snellere gegevensoverdracht voor extreme prestaties, waardoor gamers elke microbeweging kunnen volgen. De speciaal ontworpen FrixionFree-kabel is ontworpen om wrijving op je muismat en bureau te minimaliseren met zijn uitstekende flexibiliteit en soepelheid.

Beide muizen zijn uitgerust met drie ingebouwde geheugenprofielen. Gebruikers kunnen verschillende instellingen aanpassen via MSI Center, inclusief maar niet beperkt tot RGB-effecten, macrotoetsen en profielen. De muis is uitgerust met Omron-schakelaars onder de linker- en rechtermuisknop die meer dan 60 miljoen klikken meegaan. De skates van 100% PTFE hebben een oppervlaktestructuur in één richting die zorgt voor een bijna wrijvingsloze glijdende beweging voor nauwkeurige muisbewegingen op hoge snelheid.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.