MSI brengt X670 en X670E-moederborden binnenkort uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI heeft aangekondigd dat de nieuwe MEG X670E GODLIKE, MEG X670E ACE, MPG X670E CARBON WIFI en PRO X670-P WIFI worden toegevoegd aan de gloednieuwe AMD X670 moederbord-productreeks. Deze nieuwe X670-moederborden worden geleverd met ondersteuning voor de aankomende AMD Ryzen™ 7000-serie processors. We zorgen er altijd voor dat het ons doel is om elk nieuw product zo opwindend mogelijk te maken, vooral met de nieuwe AMD-processors en het nieuwe platform. Als toonaangevend moederbordmerk wil MSI niets dan opwinding bieden. Geïntegreerd met de nieuwste technologieën en boordevol functies, is MSI klaar voor de volgende generatie. Laat ons u kennis laten maken met onze gloednieuwe X670-moederborden.

AMD Ryzen 7000 Series-processors zijn de eersten die het 5nm FinFET-proces van TSMC gebruiken en introduceren een gloednieuw platform en socket van AMD. AMD Ryzen 7000 Series-processors brengen nieuwe functies zoals PCIe 5.0, DDR5-geheugenondersteuning en nog veel meer! De X670-chipset is verdeeld in twee segmenten: X670 Extreme en X670. X670E ondersteunt PCIe 5.0 via zowel het PCIe-slot als het M.2-slot, terwijl X670-moederborden PCIe 5.0 uitsluitend via het M.2-slot ondersteunen. Naast PCIe 5.0- en DDR5-ondersteuning, zijn alle MSI X670E- en X670-moederbordenspecificaties geüpgraded, inclusief USB Type-C aan de achterzijde die nu tot Display Port 2.0-uitvoer ondersteunt1. Sterker nog, de front USB 3.2 Gen 2×2 Type-C van MEG-moederborden ondersteunt 60 W Power Delivery. Het VRM-ontwerp is ook geüpgraded met maximaal 24+2 vermogensfasen met 105A Smart Power Stage.

Aangenomen het gloednieuwe ID-concept, vertegenwoordigen zowel de Gaming- als de PRO-serie moederborden hun identiteit. Om de esthetische look te synchroniseren en perfect af te stemmen op de verschillende productlijnen, vooral met doe-het-zelf componenten, is de Product Identity klaar op het X670-moederbord. X670E Gaming-moederbord wordt geleverd met nette functieontwerpen die de manier om je moederbord te verbeteren verder vergemakkelijken. MSI heeft het exclusieve M-Vision Dashboard dat verbazingwekkende aanpassingen mogelijk maakt met een aanraking van een vinger om meer gedetailleerd visueel aspect van je moederbordstatus te zien. Een paar nieuwe functies die bij onze X670E-moederborden worden geleverd, zijn de schroefloze M.2 Shield Frozr en MSI’s M.2 Shield Frozr waarvoor patent is aangevraagd, met een magnetisch ontwerp om M.2 SSD gemakkelijk te upgraden of te installeren2. Naast een slimme knop in het I/O-paneel aan de achterkant voor nog meer maatwerk bij het starten van een veilige start, zet u alle RGB-LED’s aan/uit of activeert u de Turbo Fan. Alle MSI X670-moederborden ondersteunen ARGB Gen2-apparaten, RGB-fanaten hebben meer opties om hun gloednieuwe pc nog helderder te laten schijnen.

MEG-serie
Onze MEG-serie heeft meer functies dan ooit op onze MEG X670E GODLIKE- en MEG X670E ACE-moederborden. De MEG-serie neemt E-ATX PCB-afmetingen aan en heeft tot 24+2 VRM-fasen met 105A Smart Power Stage. Ze worden gekoeld door een gestapeld koellichaam met fin array-ontwerp en een heat-pipe om de warmte effectief af te voeren terwijl de topprestaties behouden blijven. Er is ook een MOSFET-basisplaat voor meer warmteafvoer voor de VRM, terwijl de metalen achterplaat er is om de PCB te beschermen en de stijfheid van het bord te behouden. De moederborden uit de MEG-serie zijn uitgerust met maximaal 4 on-board M.2-slots, waaronder 1 M.2 PCIe 5.0 x4-slot en een M.2 XPANDER-Z GEN5 DUAL-uitbreidingskaart in de doos voor 2 extra PCIe 5.0 x4 M.2 slots voor de ultieme ervaring.

MPG-serie
De MPG-serie geniet van buitengewone upgrades voor het nieuwe AMD-platform. Met het gebruik van carbon black-kleurenschema is MPG X670E CARBON WIFI stabieler dan voorheen. Dit moederbord heeft 2 PCIe 5.0 x16-slots en 4 M.2-slots die zijn opgesplitst in 2 M.2 PCIe 5.0 x4 en 2 PCIe 5.0 x4. Het wordt geleverd met 18+2 VRM-stroomfasen met 90A en wordt gekoeld door een uitgebreid koellichaamontwerp. Uitgerust met de nieuwste specificaties, zult u zeker tevreden zijn met een unieke esthetische afwerking van de Chipset Heatsink tot de VRM Heatsink op de MPG X670E CARBON WIFI.

PRO-serie
De PRO-serie is misschien wel de beste in populariteit voor bedrijven en makers. Met het 14+2-fasen Duet Rail Power System en dubbele 8-pins CPU-voedingsconnectoren, kan de PRO X670-P WIFI elke taak met gemak aan. De PRO-serie is uitgerust met 1 M.2 PCIe 5.0 x4-slot, 2.5G LAN en Wi-Fi 6E-oplossing, waarmee u razendsnel door je werk kunt gaan. Het lineaire ontwerp past op alle mogelijke manieren bij je kantoor of studio voor een meer uniforme uitstraling.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.