MSI @ CES – Cases, Waterkoeling


MSI nodigde ons uit een kijkje te komen nemen op CES en te zien wat zij voor het komende jaar hebben gepland. Daar lag de aandacht vooral op laptops en monitoren, niet gek gezien Intel, AMD en Nvidia eigenlijk niets nieuws te melden hadden wat desktops betreft. MSI liet liefhebbers van systeembouw niet helemaal in de steek, want er stonden een paar nieuwe onderdelen op de stand om zelf mee te knutselen.


MAG Forge 100M Budget Case


MSI had al wat cases uitgebracht, maar een echte budget optie ontbrak. De MAG Forge 100M moet die rol op zich nemen. ATX, Compact, glazen zijkant, PSU cover, en vooral focus op airflow door de voorkant praktisch volledig open te houden met één laag mesh zonder verdere filters. Om de kosten te drukken is de featureset verder beperkt, maar hij komt wel met twee of drie aRGB fans voorin en een zwarte fan achterin en heeft ruimte voor een 240mm all-in-one. Het genoemde prijspunt van 49 tot 69 Engelse Ponden zou normaliter neerkomen op een vanaf prijs van 59 euro, in theorie geen gekke deal.


Prestige Creator 400M


De Prestige Creator 400M is een slagje groter, met ruimte voor EATX moederborden. Het design is een stuk strakker, met gesloten voorkant. Airflow moet komen door de randen aan de zijkant. Het design was nog relatief vroeg in ontwikkeling lijkt het, met o.a. het achterliggende filter nog niet definitief. Ervaring leert dat een case afsluiten met een strakke dichte voorkant en geluidsdemping toe passen niet per sé beter is dan ruime airflow met lagere fan speeds, maar het eindresultaat zullen we moeten testen. MSI spreekt ook over verschillende modi, bijvoorbeeld om de case in Silent of Creator mode te draaien, maar was niet duidelijk over wat dat precies moet inhouden. Het zou kunnen dat ze het integreren met hun software om bijvoorbeeld een CPU of GPU overclock toe te passen. Als het mee zit mogen we ook deze case einde van het kwartaal verwachten.


MSI Waterkoeling


MSI stapt ook in de markt voor waterkoelers. Details zijn nog relatief schaars, anders dan dat ze in 120mm, 240mm en 360mm varianten zullen komen en dat de pomp in de radiator zit verwerkt in plaats van in het CPU block. Geen Asetek design dus, maar mogelijk een samenwerking met Cooler Master of een andere partij, de fans hebben in elk geval een sterke Cooler Master smaak en ze hebben in het verleden ook al de nodige samenwerkingen gehad. We hebben nog geen informatie over Nederlandse prijzen of exacte featureset, maar het lijkt een redelijk gebruikelijk verhaal: RGB pomp en addressable RGB fans. Wel een prima feature is de optie om de cover van het CPU block vrij te kunnen draaien, zodat je bij builds ondersteboven of op hun kant in elk geval het logo recht hebt staan.


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.