MSI @ CES – Monitoren


MSI nodigde ons uit een kijkje te komen nemen op CES en te zien wat zij voor het komende jaar hebben gepland. In vorige delen keken we al naar gaming laptops, non-gaming laptops en peripherals, en in dit deel kijken we naar de nieuwe monitoren die de komende maanden op de markt zullen verschijnen.


Extra Curvy – MSI Optix MAG342CQR


De Optix MAG342CQR moet je twee keer naar kijken voordat je doorhebt wat er anders aan is: de curve is sterker. Samen met Samsung, logisch gezien MSI eerder ook al Samsung panelen gebruikte, richt MSI zich op nieuwe 1000R curves die volgens hen natuurlijker moeten voelen. Zonder testen en een gecontroleerde omgeving is het onmogelijk om een goed oordeel te vellen, dus we zullen moeten afwachten wat het eindresultaat met zich meebrengt. Op papier zien we, los van de curve, echter prima specs: 3440×1440 resolutie, 144Hz, adaptive sync met zowel Nvidia als AMD videokaarten, plus Quandum Dots voor betere kleuren.


Extra Display(tje) – MSI Optix MEG381CQR


De MEG381CQR moet het weliswaar met een lichte 2300R curve doen, maar de specs en innovaties zijn wel wat opvallender. Deze 38” 3840×1600 (4K maar dan met wat minder vertikale pixels) monitor heeft een IPS paneel, persoonlijk blijf ik daar toch meer fan van bij high-end opties, ook 144 Hz refresh en variable refresh met zowel Nvidia als AMD videokaarten, en ook een DisplayHDR 600 certification.


Het was constant druk rond de MEG381CQR, dus doen we het even met een stock foto

Iets meer pixels en werkruimte boven een meer gangbare 34” 1440p optie ben ik wel voorstander van, zeker in andere zaken dan gaming komen die pixels goed tot hun recht. De echt opvallende feature is echter de toevoeging van een OLED schermp en directe verbinding met je PC. Het mini display kan gebruikt worden voor verschillende interacties met je PC, zoals het weergeven van kloksnelheden of temperaturen. Je kan echter ook softwareprofielen vanaf je scherm beheren, stel dat je bijvoorbeeld voor een specifieke game of applicatie een bepaalde kleurinstelling, crosshair of iets anders wil activeren zonder uit je game te alt-tabben. Of we het daadwerkelijk gaan gebruiken zal de tijd moeten leren, maar extra informatie en een directe koppeling met je PC kan in elk geval geen kwaad.

Extra Display – MSI Optix MAG161


De MAG161 is een logische stap van MSI. We hebben meerdere fabrikanten de markt voor externe displays inmiddels in zien stappen en gezien MSI’s forse aanwezigheid in laptops was een MSI extern display te verwachten. De MAG161 is een 15.6” extern IPS display met een 240Hz refresh rate en een type-C plus HDMI aansluiting. Hij richt zich dus vooral op gamers die al een snelle laptop hebben en willen profiteren van een extra, even snel scherm. De eerste indrukken zijn goed: beeldkwaliteit lijkt dik ok, hij is compact en licht, en komt met een nette folio case.


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.