MSI Experience Day 2019


Afgelopen weekend organiseerde MSI de ‘MSI Experience Day 2019’. In Pathe Nijmegen kwamen een gezellige hoeveelheid gamers samen om eens aan een gigantische stapel MSI hardware te mogen zitten, games te spelen, streamers te bekijken en natuurlijk ook wat prijzen te winnen. Nu kennen wij weliswaar veel van die hardware al, maar de kleine man houdt wel van de ‘gaming parties’ zoals hij ze noemt, en dus gingen we gezellig een paar uurtjes op pad.Grote evenementen zoals Gamescom zijn heel tof om eens mee te maken, simpelweg vanwege de schaal en grote stages. Maar als je zelf ook daadwerkelijk een stapel games zelf wil ervaren ben je eigenlijk beter af met iets knussere evenementen zoals dit, zo had MSI de ruimte redelijk open ingevuld met vooral veel ruimte en machines om te gamen. Nadat je hier en daar een rondje over de schouder van iemand anders meekeek, altijd leerzaam, kon je zelf eigenlijk al weer aan de slag. Dat maakte het allemaal wat relaxter en gemoedelijker dan die grote algemene evenementen.Er is ook altijd wel wat te winnen op dat soort dagen.


En een beetje beweging op z’n tijd kan ook geen kwaad!

Het games aanbod was ook flink: Modern Warfare, Star Wars Jedi Fallen Order, Red Dead Redemption 2, Overwatch, Rainbow Six Siege, Beat Sabre, Forza Horizon, Fornite, CS:GO, Borderlands 3, Overcooked en nog tig andere games stonden klaar op meer dan 100 verschillende game systemen en laptops. Zo kom je nog eens wat games tegen die je misschien uit jezelf niet had gekocht, en MSI moedigde dat nog een beetje aan door mensen stempels te laten verzamelen door verschillende games te spelen.Overcooked is friggin’ awesome overigens.

En uiteraard is het ook gewoon een kans om eens in één keer heel veel verschillende hardware te ervaren. De meeste winkels hebben simpelweg geen mega assortiment aan Game PC’s of Laptops meer, en zijn dit soort momenten een mooie kans om eens wat dikke componenten in het echt te zien, of om game laptops eens in het echt te ervaren…


… of om de verschillende mensen om wat advies te praten (volgens mij was het voltallige MSI kantoor aanwezig), of om gewoon een paar uurtjes relaxed uit te hangen met anderen met dezelfde hobby als jij. Al met al hebben we ons zo prima een paar uurtjes vermaakt zo. Leuk gedaan MSI, dit is zeker voor herhaling vatbaar!


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.