Review: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8GB GDDR5
Productpagina @ MSI


Deze review was wel een beetje te verwachten na de eerste reviews van de nieuwe Nvidia GTX 1080 kaarten. Maar te voorspellen of niet, het arriveren van de eerste GTX 1070, het iets lichtere broertje van de GTX 1080, is reden genoeg voor een gelukkig moment in huis en uiteraard een nieuwe review. Wederom is het MSI die als eerst van de partij is en een GTX 1070 wist te leveren, en wederom in de ‘Gaming X’ vorm, of voluit de MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8GB.

De GTX 1070 zou de variant moeten zijn met de iets redelijkere prijs-prestatieverhouding in plaats van een focus op ‘het beste’ voor flink veel geld. Dus wel alle technische voordelen van de nieuwste generatie, maar dan iets minder rekenkracht en vooral een zachter prijskaartje dan het topmodel. Nu is een prijs van ca 500 euro ook niet echt misselijk natuurlijk, maar een GTX 1080 kost je zo’n 60% meer en zodoende zal deze review interessanter moeten blijken voor een grotere doelgroep. Net als bij de GTX 1080 review moet ik bij voorbaat al concluderen dat nauwkeurig oordelen op prijs momenteel erg lastig is, want de aanvoer van deze generatie loopt vooralsnog mondjesmaat. Basisprincipe economie leren ons dat bij een beperkt aanbod en een grote vraag, de prijzen en marges ‘wat ruimer’ uitvallen.

Maar goed, de GTX 1080 schoof de oude topmodellen aan de kant en de MSI Gaming X uitvoering van die kaart wist dat te doen met minimale geluidsproductie, goede koeling en een hele dikke uitstraling. De vraag is dan ook of ze dat uitstekende plaatje weten te herhalen.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”351317″ numshops=”3″]

250250250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.