MSI GTX 1660 Ti Gaming X review


De tweede GeForce GTX 1660 Ti die ons bereikte was de MSI GeForce GTX 1660 Ti Gaming X 6G, MSI’s topmodel voor deze serie die verder gaat dan de instappers met o.a. een stevige overclock, een mooi backplate, fans die stoppen bij lage belasting en natuurlijk addresable RGB. In de onderstaande video legt Nada je alles uit wat je moet weten:

Deze GTX 1660 Ti is o.a. te koop bij CD-ROM-LAND: http://bit.ly/2Tn0kxy


Samenvatting


Een korte samenvatting voor zij die geen video kunnen of willen kijken. Als je verder scrollt vind je ook de specificaties en alle benchmarks op een rijtje.

De GeForce GTX 1660 Ti als chip spreekt voor zich. Dit is simpelweg de nieuwe videokaart voor serieuze gamers met een 1080p scherm. Flinke prestatieverbetering over zijn voorganger gemiddeld genomen, en gezien de verbeteringen aan de architectuur zal dat gat op termijn enkel toenemen. De hele 10-serie lijkt hiermee met pensioen te kunnen, super dump deals daargelaten. Voor hogere resoluties pak je liever een upgrade, ondanks dat deze kaart in een flink aantal games toch erg goed mee kan, zelfs op Ultra settings, is het toekomstperspectief voor 1440p gaming niet extreem. Enkel op dat vlak zal de Vega nog enige concurrentie bieden, maar met een oog op het veel en veel hogere verbruik staat er toch druk op AMD om –of- iets nieuws uit te brengen, of in de prijzen te hakken.

Wat MSI betreft? Dat de combinatie van een stevige heatsink met een zuinige chip zorgt voor een fluisterstille en koele kaart was natuurlijk te verwachten. De ROG variant is wat efficiënter, maar de MSI Gaming X is relatief compact wat hem ook voor wat kleinere cases leent en er komt een punt in de efficientie van videokaarten dat we ons hardop afvragen hoeveel koeler of stiller nu echt nodig is. Je hoort deze namelijk al niet, en er is geen enkele reden om aan te nemen dat een videokaart die een comfortabele 60 graden blijft niet jaren mee gaat, zeker als de ventilatoren door een fan-stop feature constant gespaard worden.

Mooi is hij in onze optiek wel, en als je om (addresasble) RGB geeft lijkt MSI de voornaamste keuze. Inhoudelijk kunnen we weinig meer van de Gaming X variant verwachten, zeker als je het design mooi vindt (wij dus wel in elk geval), maar dat neemt niet weg dat we ook MSI toch even meegeven naar de prijzen te kijken, want een dure variant op een relatief betaalbare chip staat praktisch altijd onder druk van een upgrade. Zo ook deze luxe GTX 1660 Ti als we naar de prijzen van instap RTX 2060 kaarten kijken. Aanradertje als de prijs goed is, maar hou het in de gaten.

Interesse? Deze GTX 1660 Ti is o.a. te koop bij CD-ROM-LAND – http://bit.ly/2Tn0kxy

Vragen over onze reviews of de producten die we bespreken? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
TechtestersLive op Twitch
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)


SpecificatiesBenchmarks


Benchmarks 1080p
Benchmarks 1440p
Benchmarks 4K
Benchmarks verschillende GTX 1660 Ti kaartenOver Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.