MSI IMMERSE GH50 WIRELESS Review


MSI heeft al een tijdje terug hun eerste draadloze headset uitgebracht, de GH50 Wireless, naar mijn mening een headset die uitblinkt om zijn strakke looks en comfort, maar is dit genoeg om een game audio uitblinker te zijn?

Uitpakken


De dozen van MSI zijn altijd strak en duidelijk, er staat een hoop belangrijke details op de voor en achterkant wat altijd fijn is, ook gaan mijn complimenten naar de binnenkant van de doos, de headset is mooi ingepakt in een plastic hoes en alle accessoires zijn in een apart doosje te vinden. De accessoires die inbegrepen zijn als volgt: Een 1.2 meter USB A naar USB C oplaadkabel, een 1.3 meter audiokabel, een USB A verbindstuk, een USB C verbindstuk en de afneembare microfoon. Deze verbindstukken maakt het mogelijk om deze headset ook te gebruiken met andere consoles zoals de PlayStation en de Nintendo switch. Ook bevat de koptelefoon een draagtas met een simpel maar strak design


De headset in gebruik


De headset is een over-ear en weegt maar 326 gram, wat een lekker gewicht is voor een headset, zo voelt het alsof je eigenlijk niks op je hoofd draagt. Ik heb zelf de Sony wh-1000xm2 en ik kan hem daarmee qua comfort wel mee vergelijken, hij zit strak op je hoofd waardoor hij niet gemakkelijk er van af vliegt als je kogels achter je scherm aan het ontwijken bent. De headset is opvouwbaar, maar de oorschelpen kunnen maar minimaal roteren, dit is wel onhandig als je hem soms om je nek wilt dragen. De microfoon die wordt meegeleverd is lichtelijk buigbaar, alhoewel je wel kleine knakjes hoort bij het buigen is dit dus wel mogelijk, de microfoon klinkt prima voor een headset microfoon. De microfoon is afneembaar, wat ik zeker een pluspunt vind, zeker omdat veel mensen tegenwoordig een externe microfoon hebben en de headset microfoon dus niet in de weg zit.

De geluidskwaliteit van de headset is prima, maar ik kan zeker aanraden om de NAHMIC software te gebruiken (die ook geadviseerd wordt daar MSI) om zo de bass een beetje te boosten, zodat muziek en voetstappen een stuk beter gaan klinken. De headset bevat een 2.4 GHz latency, wat tegenwoordig wel standaard is. De accu gaat zeker 22 uur mee, wel heb ik gemerkt dat hij minder goed oplaadt als je hem aan een reguliere adapter legt dan dat je hem oplaadt via de USB-verbinding via je PC. De headset is ook uitgerust met 3 knoppen aan de linker onderzijde, een powerknop, een microfoon mute knop en een draaiknop om het volume mee aan te passen, deze knoppen voelen allemaal prima aan. Het bereik van de headset is wel even over te spreken, ik woon in een klein appartement van 50 vierkante meter met een verdieping, maar het hoogteverschil kan het bereik niet aan, vanuit mijn computer naar de koelkast is ongeveer 6-7 meter en dan verliest de headset zijn verbinding, best zonde voor de gemiddelde gamer lijkt me.


Conclusie


Na 2 weken deze headset te gebruiken ben ik er erg over te spreken. De geluidskwaliteit is prima, de microfoon is prima, de bouwkwaliteit van de headset is top en het comfort is voor mij top. Alleen het draadloze bereik valt wat tegen, al zal dat niet voor iedereen een overweging zijn. Daarbij is de adviesprijs die wij gezien hebben veelbelovend, 90 dollar is gewoon niet veel voor een degelijke all-round gaming headset. Het is nog even afwachten wat de prijs in de Benelux straks echt wordt, maar onder of rond de 100 euro vinden wij geen onredelijke prijs voor het prima totaalplaatje dat de GH50 Wireless biedt:

Update: De adviesprijs is 90 USD. Het is nog niet duidelijk wat de Euro prijs zal zijn, maar hij ligt dus wel goed in lijn met onze verwachtingen.


Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?