MSI introduceert 27″ WQHD monitor


MSI blijft druk bezig met het vernieuwen van hun aanbod in monitoren. Zo heeft MSI de de PRO 271QP aan hun portfolio toegevoegd, gericht op professionals. Het betreft een WQHD monitor met een schermdiagonaal van 27″.

De MSI PRO 271QP betreft een WQHD-monitor. Dit houdt in dat het een monitor is met een 16:9 beeldverhouding en een 2560 bij 1440 resolutie. Het paneel maakt gebruik van IPS-techniek en heeft een kijkhoek van 178 graden. De verversingssnelheid bedraagt 60 Hz, en de reactiesnelheid omvat 5 milliseconden (gray-to-gray). De monitor is in staat om 92.8% van het DCI-P3 kleurenspectrum en 99.3% van het sRGB kleurenspectrum te tonen. De maximale helderheid bedraagt 300 cd/m² en de contrastverhouding 1000:1.

De MSI Pro 271QP wordt geleverd met een standaard welke in alle richtingen te verstellen is. De hoeveelheid hoogteverstelling, zwenkbaarheid, kantelbaarheid en roteerbaarheid zijn nog niet bekend. Connectiviteit wordt voorzien doormiddel van DisplayPort 1.2, 2x HDMI 1.4 en een 3.5mm jack audio-uitgang.

MSI voorziet de Pro 271QP met drie jaar fabrieksgarantie. Wanneer de monitor verkrijgbaar is, en wat de adviesprijs zal bedragen, is nog niet bekend.Bronnen: MSI

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.