MSI introduceert nieuwe PCIe 4.0-SSD’s met snelheden tot 7.4GB/s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI heeft aangekondigd dat ze hun SPATIUM SSD-productlijn uitbreiden met de SPATIUM M480 PRO-serie, hun vlaggenschip PCIe 4.0-lineup. Deze SSD’s zijn ontworpen met hoogwaardige 3D NAND-flashgeheugen, waardoor ze de ultieme PRO-prestaties voor PCIe 4.0 leveren, met sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 7400MB/s en 7000MB/s.

De SPATIUM M480 PRO-serie heeft de identiteit van MSI als een high-performance PC-merk versterkt, doordat ze zich uitbreiden in de categorie van high-performance opslag en zo hun ecosysteem vergroten. Deze SSD’s zijn ontworpen voor professionals, content creators en gamers die op zoek zijn naar de beste prestaties.

Met technologieën zoals DRAM-cachebuffer en SLC-cache leveren de SPATIUM M480 PRO-SSD’s tot 60% snellere willekeurige lees- en schrijfsnelheden, wat zorgt voor een uiterst responsieve ervaring en minimale latentie tijdens zware werkbelastingen.

De SPATIUM M480 PRO HS is het vlaggenschipmodel van deze serie, met drie opslagcapaciteiten van 1TB, 2TB en 4TB. Het model is uitgerust met een prachtige bronzen aluminium heatsink, die efficiënt warmte afvoert door middel van zijn gestapelde vinvormige structuur. Hierdoor kan de M480 PRO maximale prestaties leveren onder zware werkbelastingen, terwijl de temperatuur van de SSD met wel 20°C afneemt.

De SPATIUM M480 PRO PLAY is speciaal ontworpen voor console gaming op de PlayStation 5 en biedt gamers de mogelijkheid om hun gamebibliotheek uit te breiden. Het model is verkrijgbaar in drie opslagcapaciteiten van 1TB, 2TB en 4TB en levert next-level opslagprestaties. Dankzij de compliance met PCIe Gen 4 en NVMe 1.4 standaarden kunnen gamers genieten van extreem snelle overdrachtssnelheden tot wel 7400MB/sec sequentiële leessnelheden en 7000MB/sec sequentiële schrijfsnelheden. De aluminium heatsink met dual finish zorgt voor een efficiënte warmteafvoer, zodat de M480 PRO maximale prestaties kan leveren tijdens zware werkbelastingen.

Tot slot biedt de SPATIUM M480 PRO, verkrijgbaar in opslagcapaciteiten van 1TB, 2TB en 4TB, next-level opslagprestaties voor veeleisende content creators en gamers. Door de compliance met PCIe Gen 4 en NVMe 1.4 standaarden kunnen gebruikers genieten van extreem snelle overdrachtssnelheden tot wel 7400 MB/sec sequentiële leessnelheden en 7000 MB/sec sequentiële schrijfsnelheden.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.