MSI kondigt NVIDIA GeForce RTX 4070 grafische kaarten aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

Als merk in True Gaming-hardware heeft MSI met trots een nieuwe reeks grafische kaarten aangekondigd. Deze kaarten zijn aangedreven door de NVIDIA GeForce RTX 4070 grafische processor en zijn gemaakt om optimale prestaties en betere efficiëntie te leveren, terwijl ze lage temperaturen behouden en vrijwel stil blijven.

De RTX 4070-serie bevat alle verbeteringen van de NVIDIA Ada Lovelace-architectuur, inclusief de nieuwe standaarden in gaming zoals DLSS 3 neurale weergave en real-time ray-tracing-technologieën. De GeForce RTX 4070 GPU voert de meeste moderne games uit met meer dan 100 frames per seconde bij een resolutie van 1440p en is verkrijgbaar vanaf €670.

De GAMING TRIO-serie is voorzien van een evolutionair TORX Fan 5.0-ontwerp met paren van drie ventilatorbladen die aan elkaar zijn gebonden met een buitenste schakel, die een rand vormen die de luchtstroom in het bijgewerkte TRI FROZR 3-koelsysteem concentreert. De RTX 4070 GAMING TRIO is voorzien van de beproefde vernikkelde koperen basisplaat en tot 6 kernleidingen in de kern van het koellichaam helpen om de warmte effectief af te voeren. Mystic Light siert de buitenkant van de grafische kaart en verlicht de kleur synchroon met de rest van de pc via Mystic Light Sync en Ambient Link.

De populaire VENTUS-serie biedt de meest prijs-prestatiegerichte benadering en is een hoeksteen in de GeForce RTX 4070-serie. Een robuust koelsysteem uitgerust met drie of twee van de bekroonde TORX 4.0-ventilatoren, een verstevigende achterplaat en een goed afgeronde esthetiek maken deze grafische kaart geschikt voor elke build. Zowel de triple fan VENTUS 3X als dual fan VENTUS 2X versies van de GeForce RTX 4070 zullen beschikbaar zijn.

De nieuwe kaarten uit de MSI GeForce RTX 4070-serie zijn naar verwachting beschikbaar vanaf 13 april 2023.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.