MSI kondigt ondersteuning aan voor… AMD AM5-sockets?


Ondanks dat AMD nog amper wat bekend heeft gemaakt over een nieuwe generatie processors met de nieuwe AM5-socket, heeft MSI wel al aangegeven dat de bestaande waterkoelers van het merk compatibel zullen zijn met de nieuwe socket. Op het moment is het bekend dat AMD werkt aan een nieuwe generatie processors, welke daarbij ook de huidige AM4-socket zullen vervangen voor het nieuwe AM5-formaat. Er zijn alleen nog geen specifieke modellen bekend, al zal het wel gaan om de volledig vernieuwde Zen 4-architectuur.

Hoe dan ook, MSI heeft de volgende lijst gepubliceerd met welke waterkoelers out-of-the-box zullen werken met de nieuwe socket van AMD. Voor nu is het wachten tot er daadwerkelijk moederborden en processors met deze socket uitgebracht worden. De verwachtingen zijn dat AMD deze helft van het jaar nog meer bekend gaat maken over de Ryzen 7000-serie met AM5-socket, al kan dit zomaar flink uitlopen tot eind dit jaar.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.