MSI kondigt op CES 2024 een aantal laptops aan uitgerust met Intel Core Ultra


MSI toont op CES 2024 een aantal nieuwe ‘’zakelijke’’ laptops. Het dominante thema hier is AI, wat betekent dat ze de nieuwe Intel Core Ultra CPUs aan boord hebben met geintegreerde Neural Processing unit (NPU) en veelal de nieuwe Intel Arc graphics. Dat geeft ze stuk voor stuk het vermogen om praktisch alle dagelijkse taken af te handelen, aanzienlijk beter te zijn in AI workloads dan de modellen van vorig jaar, en zelfs op de modellen zonder GPU zou je zelfs een spelletje op kunnen spelen zonder dat de baas aan de buitenkant kan zien dat het ook maar iets anders is dan een echte werklaptop.

De MSI Creator 16 AI Studio is de eerste laptop in deze lijst, uitgerust met de Intel Core Ultra 9 processor, maximaal een RTX 4090 een 16 inch UHD+ MiniLed 120 Hz paneel, is dit een ultiem krachtige laptop voor designers of editors, maar een die alsnog draagbaar genoeg is vergeleken met gaming laptops met dit soort specs. Opvallend: met deze laptop brengt MSI ook een nieuw stukje software uit waarmee je foto’s kan genereren, op basis van Stable Diffusion, om AI zo wat toegankelijker te maken voor de koper.

De MSI Prestige 16 AI Studio is een nieuw, iets toegankelijker model. Deze heeft een strak design met verlichting onder de toetsen en is uitgerust met maximaal een Intel Core Ultra 9, RTX 4070 en een 16 inch UHD+ OLED-paneel. Wederom genoeg specs voor praktisch alle taken, maar dan wel iets betaalbaarder en met een gewicht van slechts 1.5kg is deze wel super portable.

De MSI Prestige 13 AI EVO is de laatste laptop op deze lijst, dit is een 13 inch laptop dus echt gemaakt om dagelijks vele uren mee te spelen. Deze laptop bevat maximaal een Intel Core Ultra 7 en geen GPU zoals je zou verwachten, maar de Core Ultra 7 moet hem alsnog meer dan capable maken voor applicaties als photoshop, of AI related software. Met een 2.8k 2880 x 1800p display lijkt het een uitstekende optie te worden voor graphisch werk of productiviteit waarvoor geen zware videokaart vereist is.
Bronnen: MSI

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?