MSI kondigt op CES 2024 PROJECT ZERO aan


MSI introduceert op CES 2024 de PROJECT ZERO-serie, MSI streeft met deze moederborden ernaar het maken van computers te vereenvoudigen en plezieriger te maken, vooral voor gamersen beginnende computer bouwers. Het innovatieve ontwerp van de PROJECT ZERO-moederborden verplaatst de meeste kabelconnectoren naar de achterkant, waardoor kabels discreet verborgen kunnen worden. Hierdoor wordt niet alleen de esthetiek aan de voorkant verbeterd, maar ook het kabelbeheer aanzienlijk vereenvoudigd.

De moederborden in de PROJECT ZERO-serie hebben een opvallend zilver-wit ontwerp met uitgebreide heatsinks, wat zorgt voor een strakke uitstraling. Er zijn verschillende chipsetopties beschikbaar, zoals de Z790 PROJECT ZERO met een 14+1 Duet Rail Power System en Lightning Gen 5 PCIe-slot, de B760M PROJECT ZERO met een Micro-ATX-formaat en Wi-Fi 6E, en de B650M PROJECT ZERO met een 10+2 directe stroomvoorziening en Lightning Gen 4 PCIe-slot.

Het Back-Connect ontwerp van PROJECT ZERO moederborden verplaatst de meeste connectoren naar de achterkant, waardoor kabelmanagement eenvoudiger wordt. De installatiepunten voor de CPU, DRAM en SSD blijven aan de voorkant toegankelijk, waardoor een balans tussen gebruiksgemak en esthetiek wordt bereikt. Dit ontwerp is niet beperkt tot MSI, maar is een samenwerking met meerdere behuizingsmerken.

Voor Back-Connect moederborden is een specifieke behuizing nodig. MSI heeft de MAG PANO M100 PZ-serie gelanceerd, die Micro-ATX-moederborden ondersteunt en verkrijgbaar is in zwart en wit. Het ontwerp met 270 graden gehard glas en omgekeerde-blade ventilatoren biedt zicht op het interieur vanuit verschillende hoeken, met voldoende ruimte voor kabelmanagement.

Een ander opvallend product is de MEG MAESTRO 700L PZ-behuizing, compatibel met zowel MSI ATX Back-Connect moederborden als algemene EATX-moederborden. Deze behuizing heeft een uniek ontwerp met gebogen gehard glas en een aluminium unibody, waardoor het niet alleen functioneel is maar ook een kunstwerk op zich. Het dual-chamber ontwerp verbetert niet alleen de thermische prestaties, maar biedt ook meer ruimte voor kabelbeheer. De MEG MAESTRO 700L PZ is een gelimiteerde editie en binnenkort beschikbaar. De afkorting PZ staat voor Back-Connect moederbord mogelijkheid in de behuizing.

Ook lieten ze op CES een zogehete LED Crystal Film Screen display zien, dit is een concept die MSI bedacht heeft voor de nieuwe behuizingen, of dit product ooit beschikbaar komt lag aan de feedback van de CES bezoekers dus misschien in de toekomst zien we dit product verschijnen.

De PROJECT ZERO moederborden zijn allemaal beschikbaar aan het eind van Q1, De B650M en B760M kosten $230 en de Z790 gaat $280 kosten.

De MEG MAESTRO 700L PZ is beschikbaar rond Februari voor een flinke $419. MAG PANO 100L PZ en MAG PANO 100L PZ WHITE zijn beschikbaar in Q2 voor $129.Bronnen: CES MSI

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?